Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Razia v sídle hokejového zväzu. Bývalý prezident je podozrivý zo sprenevery

Mníchovská prokuratúra vykonala raziu v sídle Nemeckého zväzu ľadového hokeja (DEB). Dôvodom sú podozrenia zo sprenevery, ktorých sa mal dopustiť bývalý prezident zväzu Franz Reindl.

28.10.2023 09:41
Franz Reindl Foto:
Franz Reindl (v strede s Matthiasom Plachtom a Petrom Břízom) stál na čele nemeckého hokejového zväzu osem rokov.
debata (1)

Zo športového hľadiska je na tom nemecký ľadový hokej fantasticky. Na tohtoročných majstrovstvách sveta získala reprezentácia striebro, čo je jej najlepší výsledok na MS od roku 1953. No mimo ľadu sa zväz zmieta v problémoch.

Ako informoval Spiegel, mníchovská prokuratúra dve hodiny prehľadávala kancelárie DEB. Dôvodom je vyšetrovanie, ktoré momentálne prebieha proti exprezidentovi zväzu Franzovi Reindlovi pre podozrenie zo sprenevery. Reindl, ktorý stál v čele nemeckého hokeja v rokoch 2014 až 2022 sa vlani vzdal funkcie šéfa zväzu.

Dominik Hašek Čítajte viac Hašek kritizuje Fica: Je rovnaký ako Putin či Babiš. Slovákom vôbec neverí a presviedča ich, akí sú slabí

Bronzový olympijský medailista z Innsbrucku 1976 je podozrivý z toho, že sa obohacoval na úkor úzkych vzťahov so švajčiarskou marketingovou spoločnosťou Infront. Experezident jej mal počas rokov vo funkcii poskytovať príliš výhodné finančné podmienky na reklamu a predaj televíznych práv.

Infront mal na oplátku Reindlovi pomáhať s dcérskou spoločnosťou zväzu DEB GmbH, pričom exprezident v nej mal mať ako jediný konateľ vysoký plat. Reindl aj Infront tieto podozrenia popierajú a nemecký zväz sa k vyšetrovaniu nechcel vyjadrovať.

Najlepšia zostava Slovákov z NHL v histórii Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Najlepšia zostava Slovákov z NHL v histórii.
1 debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #nemecký hokejový zväz #infront