Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

„Tento nový chalan teda vie vystreliť!“ Pozrite si Dvorského gól v zámorskej premiére

Slovenský hokejista Dalibor Dvorský zaznamenal gól vo svojej premiére v v kanadskej juniorskej súťaži Ontario Hockey League (OHL).

21.10.2023 07:33 , aktualizované: 11:38
debata

V drese Sudbury znížil 18-ročný Zvolenčan v polovici tretej tretiny na 3:4, no domáci tím Flint si tesný náskok udržal.

„Tento nový chalan vie naozaj vystreliť puk,“ píše sa pri videu Dvorského zásahu na stránke Sudbury. Pozrite si ho:

Dvorský nastúpil v prvej formácii a presadil sa v 50. minúte počas presilovej hry.

Počas stretnutia bol aktívny a vyhlásili ho za druhú hviezdu zápasu. Celkovo zaznamenal počas duelu šesť striel a pripísal si aj dva mínusové body.

„Fanúšikovia boli skvelí a tím mi veľmi pomohol. Užil som si prvý zápas, aj keď to bola pre nás ťažká prehra. Z mojej strany to nebol stopercentný výkon, cítil som sa trocha unavený, ale na to sa nemôžem vyhovárať. Budem sa snažiť zlepšovať v každom ďalšom zápase,“ uviedol Dvorský v rozhovore pre klubové média.

Juraj Slafkovský Čítajte aj Slafkovský odpálil súperovi hokejku z ruky a pobavil fanúšikov Montrealu. Dôvod prehry s Minnesotou? Nedisciplinovanosť

Dvorský sa vyjadril aj k svojmu gólu počas početnej výhody: „Bol to dobrý pocit. Predtým som však mal niekoľko ďalších šancí a mohol som streliť aj hetrik. Potešil ma aj jeden presný zásah a verím, že mi to pomôže aj v nasledujúcich dueloch.“

Vo švédskom IK Oskarshamn skončil Dvorský po 10 zápasoch, v ktorých nebodoval, a zámorský hokej si vyskúša premiérovo. V tohtoročnom drafte NHL ho z 10. miesta získal klub St. Louis Blues. V Sudbury je jeho spoluhráčom krajan Jakub Chromiak.

9. Pavol Regenda Čítajte aj Rozbehnutý Regenda si pýta šancu v Anaheime, skóroval aj Chromiak. Mešár má prvý bod v AHL, Sýkora asistoval dvakrát

Darilo sa aj Slovákom, ktorí pôsobia v Erie Otters. Martin Mišiak pomohol víťazným gólom a asistenciou k triumfu svojho tímu na ľade London Knights 5:3.

Útočníka, ktorého si v tohtoročnom drafte vybralo z celkového 55. miesta (2. kolo) Chicago Blackhawks vyhlásili za prvú hviezdu zápasu. V ôsmich stretnutiach získal celkovo 6 bodov (3+3).

Dve asistencie si pripísal aj Ondrej Molnár, ktorý sa stal treťou hviezdou duelu.

Najlepšie zarábajúci hokejisti NHL + Slováci Fotogaléria - 27 fotiek Všetky fotky
Kto ovládol rebríček najlepšie platených hráčov...
debata chyba
Viac na túto tému: #Dalibor Dvorský