Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dvojnásobný infarkt a doživotné následky. 31-ročný brankár skolaboval po tréningu

Nemecký hokejový brankár Anian Geratsdorfer z klubu TEV Miesbach bojuje o život. 31-ročný športovec utrpel po tréningu infarkt.

06.10.2023 13:53
starbulls official 1696485896 Foto:
Anian Geratsdorfer.
debata (189)

Podľa klubovej webovej stránky bojuje Geratsdorfer s drastickými následkami a na návštevy či zdravotnícky personál už nereaguje.

Dramatický incident sa odohral ešte 18. januára tohto roka. No na žiadosť rodiny doteraz klub o jeho zdravotných problémoch neinformoval.

Dlhoročný brankár Miesbachu sa sťažoval po tréningu na bolesť hrudníku. Jeho tímu okamžite zavolal sanitku a Geratsdorfer utrpel infarkt ešte na ceste do nemocnice a musel byť resuscitovaný.

Druhú zástavu srdca a následnú resuscitáciu musel absolvovať o ďalšie štyri dni. „Brankár nereaguje od polovice januára, pri vedomý je minimálne. Posledné mesiace boli pre príbuzných aj celú rodinu TEV poznačené nádejou na zlepšenie a strachom o Anianov zdravotný stav,“ oznámilo na Instagrame združenie Spoločne za Aniana.

V spolupráci s klubom zradilo aj darcovský účet na pokrytie a schopnosť pokryť náklady vynaložené na starostlivosť o brankára. Geratsdorfer prešiel všetkými vekovými kategóriami tímu TEV Miesbach a v minulej sezóna odohral 16 zápasov.

Výnosy klubov hokejovej extraligy v minulom roku Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Údaje pochádzajú z účtovných závierok...
189 debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #Anian Geratsdorfer