Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Našli ho vo vani, množili sa teórie o samovražde. Čo ukázala pitva utrápeného šampióna Čechmánka?

Náhla smrť olympijského víťaza z Nagana Romana Čechmánka zasiahla nielen český hokejový svet. Privolaný znalec navyše nedokázal na mieste určiť príčinu smrti.

15.11.2023 15:39
821817196 Foto:
Roman Čechmánek vo februári 2023 nastúpil na zápas československých legiend.
debata (4)

Okamžite sa tak začali šíriť špekulácie, že Čechmánek sa rozhodol vyriešiť svoje finančné a osobné problémy samovraždou. České média špekulovali, že Čechmánek, ktorého telo objavili vo vani, sa mohol predávkovať liekmi.

Česká polícia zverejnila výsledky pitvy, podľa ktorých hokejový gólman nespáchal samovraždu a na jeho smrti sa nepodieľal ani žiadny iný človek. Presnú príčinu smrti policajti neuviedli.

„Výsledky pitvy poukázali na to, čo už kriminalisti predbežne konštatovali na mieste úmrtia. Bola vylúčená samovražda a na úmrtí 52-ročného muža sa nepodieľala žiadna ďalšia osoba,“ citoval portál idnes.cz hovorkyňu polície Moniku Kozumplíkovú.

613061957 Čítajte viac Chýbal na zápase, nereagoval na správy. Zomrel český olympijský šampión Roman Čechmánek

Trojnásobný majster sveta pred smrťou zažíval ťažké chvíle. Neúspech v podnikaní, dlhy či strata kamarátov, ktorým Čechmánek nevrátil požičané peniaze.

"Bez peňazí sa mu žilo ťažko. Z krásnej vily na okraji Zlína sa musel odsťahovať do podnájmu, manželka sa s ním rozišla. Nevedel si nájsť trvalejšiu prácu v hokeji.

Málokde vydržal dlhšie, väčšinou sa pohádal s niekým z vedenia a musel odísť. Vraj ho veľmi zobrala správa, že jeho synovi sa vrátila rakovina," píšu české média.

Roman Čechmánek Čítajte viac Prišiel o majetok, rozviedol sa, trénerovi zmazal tabuľu. Čechmánek bol frajer, ktorý chcel všetkému šéfovať

Čechmánekovým posledným pôsobiskom bol klub v Uherskom Hradišti, kde trénoval mládež. Pred smrťou mal problémy s rukou, musel chodiť na obstreky. Šéf klubu Miroslav Stavjaňa s ním ešte počas soboty preberal hokejové záležitosti.

V sobotu mal cestovať s mladíkmi na zápas, no bolo mu zle, tak nešiel. V nedeľu už neodpovedal Stavjaňovi ani na správy.

Čechmánek bol súčasťou zlatého tímu na ZOH 1998 v Nagane, na konte má aj tri tituly majstra sveta (1996, 1999, 2000). So Vsetínom získal v českej extralige päť majstrovských pohárov.

HOKEJ: Zvolen - Banská Bystrica Čítajte viac Zaujímavá posila pre Michalovce. Do klubu sa vracia dvojnásobný majster Slovenska, o ktorého na jar už nestál

Štyri sezóny potom odchytal v NHL v dresoch Philadelphie a Los Angeles. Po návrate zo zámoria chytal aj v Karlových Varoch, Hamburgu či Linköpingu. Aktívnu kariéru ukončil v roku 2009 v Třinci, naposledy ako tréner viedol mládež v Uherskom Hradišti.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #smrť #hokej #Roman Čechmánek #Nagano 1998