Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Odhalili logo MS 2024 v Česku. Na žiacky turnaj fajn, schytáva vysmiaty puk

Logo majstrovstiev sveta v hokeji 2024, ktoré bude od 10. do 26. mája budúceho roka hostiť Praha a Ostrava, je oddnes známe.

11.04.2023 15:57
Česko, Slovensko Foto:
O2 aréna pred zápasom hokejových osobností Česka a Slovenska.
debata (1)

Bude ním puk a sloganom „Srdce do hry“, v anglickej verzii „Heart of the game“. Predpredaj vstupeniek sa začne na jeseň, keď odhalia aj maskota šampionátu.

„Česko je hokejová veľmoc, ale taktiež veľmoc, čo sa týka výroby pukov. Puk ako taký je srdcom hokeja, okolo neho sa všetko točí,“ citovala ČTK Martina Klča, marketingového riaditeľa agentúry, ktorá sa na tvorbe podieľala spolu s Petrom Štěpánom a Bohumilom Vašákom.

„Zároveň sa, samozrejme, všetko točí okolo hráčov a fanúšikov. Z týchto emócií vychádzame a inšpirovaní pukom a jeho tvarom sme vytvorili vizuálnu identitu, ktorá sa točí okolo takzvaných pukotikonov.

V prvej fáze ich máme desať, ale verím, že počas šampionátov budú vznikať ďalšia a ďalšie v reakcii na rôzne situácie. Majstrovstvá sveta budú podľa toho dobre rozpoznateľné, čo sa týka svojej vizuality.

Vychádzame z českých farieb a jeden z týchto pukotikonov sme vložili aj do toho oficiálneho loga IIHF,“ dodal Klčo.

Lantoši Čítajte aj Miestenku do Rigy majú len vyvolení. Ostatných čaká tvrdý boj, upozorňuje Ramsayho obľúbenec

V komentároch na sociálnych sieťach sa objavilo niekoľko kritických reakcií. „Bože, to je hnus. Za toto sa budeme hanbiť ešte niekoľko rokov po tom,“ napísal jeden z fanúšikov k príspevku na facebookovej stránke ČT Sport.

„Myslím si, že to niekto chcel mať za sebou čo najskôr a preto to tak aj vyzerá. Nič v zlom, ale na turnaj žiakov dobré,“ pridal sa ďalší nespokojný priaznivec.

„Tu je zase odborníkov. Robiť niečo v Česku je vážne o ničom. Nikdy nebudete spokojní,“ odznelo na adresu neprajníkov. „Super nápad, mne sa to páči,“ odznelo tiež na obranu motívu.

Domáci výber by mal absolvovať súboje základnej skupiny v Prahe a tam sa uskutočnia aj súboje o medaily. Česi rátajú s tým, že Slováci by sedem skupinových dueloch odohrali v Ostrave.

Predpovede MS v hokeji podľa bookmakerov Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Kto získa zlato? Aké zloženie bude mať finále?...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #MS 2024 v hokeji