Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bokroš asi zakotví vo Vítkoviciach

Slovenský hokejový tréner Ernest Bokroš skončil v Zlíne, ale bez práce asi dlho neostane. Jeho meno figuruje medzi potenciálnymi kandidátmi na post trénera Vítkovíc, ktoré do konca roka dočasne viedol Mojmír Trličík.

31.12.2007 13:38
debata

„Ernest Bokroš je jedným z dvoch kandidátov a musím pripustiť, že jeho odchodom zo Zlína jeho šance výrazne vzrástli. Hľadáme tvrdšieho trénera,“ povedal na klubovej internetovej stránke Vítkovíc prezident klubu František Černík.

Bokroš naposledy viedol Zlín v nedeľu proti Slavii Praha. S Černíkom už bol v kontakte, sám hovorí, že nechce odpočívať doma na záhradke. „Budem čakať na ďalšiu ponuku. Na Slovensko by som sa vrátiť nechcel, radšej by som zostal v Čechách alebo na Morave,“ uviedol pre český denník Sport Ernest Bokroš, ktorý pred troma rokmi priviedol Zlín k historickému titulu.

V súčasnosti odchádza za stavu, že jeho klub je na 13. mieste v českej extralige. Pri odchode mu nebolo pri srdci ľahko. „Klub sa ekonomicky stabilizoval. Lenže stalo sa to trochu na úkor hráčskeho kádra, s ktorým som musel pracovať. Nikdy som však neviedol tak vynikajúci tím po ľudskej i športovej stránke. A nie som si istý, či ešte vôbec také mužstvo stretnem. O to ťažšie sa mi odchádza. Tie štyri roky boli krásne, táto sezóna však nám nevychádza, ale ešte nie je všetkým dňom koniec. Zlín sa môže pokojne dostať do play off,“ poznamenal pre Sport Bokroš.

„Posledné dni sa mi ťažko spalo. Neustále som premýšľal, ako situáciu zlepšiť. Výsledky sú však dlhodobo zlé. Už sa vymenil asistent, dali sa pokuty a bodové ultimáta. Nič nepomohlo, takže som si s vedením sadol a navrhol, aby sa predsa len siahlo ku klasickému impulzu. Hlavnú zodpovednosť nesiem ja. Bol rad na mne. Na zlínskom hokeji mi veľmi záleží,“ dodal.

Bokroš by podľa vlastných slov zo Zlína neodišiel, ak by sa klubu nepodarilo nájsť Rostislava Vlacha, ktorý by mal mužstvo po vyviazaní sa z Nitry prebrať.

debata chyba