Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sovietsky sport uráža Európanov. Píše, že "Strýko Sam" s nimi opäť raz ...

Ruské médiá sa naďalej venujú Svetovému poháru hokejistov, ktorý zámorská organizácia NHL presunula na rok 2025. Pôvodne sa mal hrať vo februári 2024. Denník Sovietsky sport napísal v tejto súvislosti ostrý komentár, v ktorom európske národné mužstvá vôbec nešetril.

13.11.2022 11:06
Rusko, hokej Foto:
Ilustračné foto
debata (26)

„Bezchrbtová IIHF pokazila majstrovstvá sveta, hlúpi Európania zabili Svetový pohár 2024,“ píše sa v titulku komentára, ktorý nie je podpísaný a je teda zrejme názorom celej redakcie Sovietsky sport.

Hneď na úvod uvádza, že NHL vlastne Svetový pohár bez Ovečkina a spol. vôbec nepotrebuje.

„Všetko padlo, keď európske federácie – jedna po druhej – začali oznamovať, že ich tímy nebudú hrať s Rusmi. Bettman a spol. dúfali, že situácia na Ukrajine sa nejako vyrieši, pretože už od začiatku bolo všetkým jasné, že bez našich hviezd NHL nepohne ani prstom,“ píše autor.

„Bez Rusov je turnaj odsúdený na finančný krach. Kanaďania sa už raz poriadne popálili – na augustových majstrovstvách sveta juniorov v Edmontone. Publikum ho mlčky ignorovalo,“ pripomína turnaj, o ktorý nebol za oceánom veľký záujem.

Nedodáva však, že to spôsobil skôr netradičný letný termín, ako samotná neúčasť Zbornej na podujatí.

Rusko, hokej, Ovečkin, Malkin, Kovaľčuk Čítajte viac Ruská tlač sa uškŕňa. Hokej nie je futbal, tu si bez nás nepípnete

„NHL je o biznise. Športovom podnikaní. Gary Bettman sa spolu s majiteľmi 32 zámorských klubov nenechajú klamať. Nikoho za oceánom by nikdy ani len nenapadlo nechať doma hokejových čarodejníkov. Oni nie sú európski blázni, ktorí si nevidia ďalej od nosa!“ pokračuje v ostrom tóne.

„Všetci títo bezmozgovia – šéfovia federácií Fínska, Švédska, Česka – kto tam ešte je? Predkladali NHL svoje šialené ultimáta, neuvedomili si, že bez Ruska Svetový pohár nebude?! Čo dosiahli: pripravili svojich vlastných fanúšikov o veľkolepé a jedinečné divadlo a ich organizácie o solídny dodatočný príjem,“ dopĺňa.

Autor v ďalšej časti chce poukázať na jeden paradox. A to ten, že zatiaľ čo Fíni, Švédi a Česi nemajú problém hrať s Rusmi v jednotlivých tímoch v NHL, nastúpiť proti „Červenej mašine“ odmietajú. Je to vraj obludný nezmysel.

Rusko, hokej, Ovečkin Čítajte viac Svetový pohár o rok nebude, vraj nie je správny čas. Spravila to NHL kvôli Rusom?

„Nedošlo ešte hlúpym Európanom, že strýko Sam ich všetkých dobre oje…? V Európe našich športovcov vyhadzujú odvšadiaľ. V športovej Amerike však nie sú žiadni hlupáci. Len inteligentní a rozvážni ľudia sú schopní vytvárať ligy s miliardovými ziskami. Preto nikto nikdy neurazí ich najcennejšie aktíva ako Ovečkin a Malkin, Kaprizov a Panarin, Šesťorkin a Vasilevskij, Kučerov a Sorokin, Tarasenko a Kuznecov,“ poznamenáva Sovietsky sport.

Na záver autor používa dokonca vulgárny tón. „Idioti zo Starého kontinetu sa posrali!!! NHL pokračuje v zarábaní peňazí na Rusoch a Európa si líže laby.“

Najlepšie platení hokejisti KHL v sezóne 2022/23 Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
86. Michal Čajkovský (Slovensko/Sibir...
26 debata chyba
Viac na túto tému: #Svetový pohár 2024 #Sovietsky sport