Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan v českej lige? Vieme si to predstaviť, tvrdí spolumajiteľ klubu

Bude po nadnárodnej KHL česká hokejová liga ďalšou zahraničnou súťažou, v ktorej sa predstaví Slovan? Aj takúto možnosť naznačil jeden z akcionárov bratislavského klubu Pavol Hofstädter.

24.10.2022 10:30
Pavol Hofstädter Foto: ,
Jeden z akcionárov HC Slovan Bratislava Pavol Hofstädter.
debata (16)

Hofstädter vstúpil do Slovana v auguste 2020 spolu s jedným z najbohatších Slovákov a spoluzakladateľom IT spoločnosti Eset Rudolfom Hrubým.

V minulej sezóne sa noví akcionári dočkali svojho prvého majstrovského titulu a aj v novom ročníku sú hokejisti Slovana suverénom súťaže. Natíska sa preto otázka, či už nie je pre klub slovenská extraliga primalá.

Matthew O'Connor. Čítajte viac Čo to vyviedla nitrianska jednotka? Zbabelý útok Kanaďana O'Connora

O možnom spojení s českou extraligou hovoril Hofstädter v rozsiahlom rozhovore pre sport24.pluska.sk. „Je to ako v biznise – ak chcete pôsobiť v zahraničí, musíte byť silný najprv doma. Pracujeme na tom a diskutujeme o tom,“ povedal Hofstädter.

Potvrdil, že od ich vstupu do Slovana nebol návrat klubu do KHL nikdy témou. No českú ligu považujú za zaujímavú možnosť. „Určite by sme boli radi, keby si Slovan mohol raz zahrať českú ligu. Máme spoločnú vyše štyridsaťročnú históriu,“ skonštatoval spolumajiteľ klubu.

Regenda Anaheim NHL Čítajte viac Regenda sa v Detroite nepresadil, päťka pre Haláka

Odchod Slovana do KHL v roku 2012 spôsobil, že kluby na sedem rokov zmizol z mapy slovenskej hokejovej extraligy. Podobný scenár Hofstädter v prípade možného odchodu do Česka odmieta. „Nikdy sme nepovedali, že by sme odišli zo Slovenska. Vždy to bolo o tom, že jedno naše mužstvo by určite naďalej pôsobilo v extralige.“

S myšlienkami na odchod do Česka sa pohrávalo bývalé vedenie belasých ešte pred vstupom do KHL. No české kluby o príchod zahraničného klubu do súťaže nikdy neprejavili záujem. Uvidíme, či sa to v dohľadnej dobe zmení.

Rebríček klubov hokejovej extraligy podľa tržieb Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. MHk 32 Liptovský Mikuláš: 568 850 eur...
šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

16 debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Tipos extraliga #Pavol Hofstädter