Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Výročie tragédie v Jaroslavli. Od smrti Demitru ubehlo už 11 rokov

Pri leteckej havárii 7. septembra 2011 zahynul celý tím Lokomotivu Jaroslavľ. Na palube lietadla bol aj vtedajší kapitán slovenskej hokejovej reprezentácie Pavol Demitra.

07.09.2022 07:12
668181980 Foto:
S Pavlom Demitrom sa prišli rozlúčiť spoluhráči z reprezentácie, z Dukly Trenčín aj tisíce fanúšikov.
debata

K nešťastiu prišlo na letisku Tunošna u ruského mesta Jaroslavľ. Lietadlo s hokejistami Lokomotivu malo problémy hneď pri štarte a šesť metrov nad zemou sa zrazilo s rádiovým majákom stojacim na pristávacej dráhe.

Fatálnu haváriu prežil z 36 cestujúcich a ôsmich členov posádky iba jediný človek. Tým bol inžinier leteckej údržby Alexander Sizov.

Lietadlo Radoslav Židek Čítajte viac Popáleniny na 30 percentách tela. Medailista Židek sa zrútil s lietadlom

Správa, ktorej sprvoti len málokto uveril, sa začala médiami šíriť pred treťou hodinou popoludní. Lietadlo, ktoré mierilo na úvodný duel novej sezóny KHL, do Minska nikdy nedoletelo. Hodinu po havárii vydali oficiálny zoznam obetí. Okrem Demitru na ňom boli aj traja českí reprezentanti Jan Marek, Karel Rachůnek a Josef Vašíček.

Vyšetrovanie tragédie bolo ukončené až v roku 2014. Podľa oficiálneho stanoviska boli jej dôvodom chyby a nesprávny postup neskúsených pilotov.

679033581 Čítajte viac Rusi neskladajú hokejky. Chcú organizovať zápasy Svetového pohára

Zodpovednosť niesli aj predstavitelia leteckej spoločnosti Jak Servis, ktorá let zastrešovala. Domnienky o technickej poruche boli vyšetrovaním vyvrátené.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #KHL #hokej #Pavol Demitra #Lokomotiv Jaroslavľ