Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rusi neskladajú hokejky. Chcú organizovať zápasy Svetového pohára

Prezident Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) Luc Tardif uviedol, že ruská federácia sa u IIHF informovala o možnosti zapojiť sa do organizácie prestížneho turnaja v roku 2024.

03.09.2022 13:00
679033581 Foto:
Na poslednom Svetovom pohári prehralo Rusko v semifinále s Kanadou 3:5. Na snímke strieľa Sidney Crosby gól Sergejovi Bobrovskému.
debata (3)

Koncom augusta prišlo k rokovaniam medzi NHL a IIHF o podobe najbližšieho Svetového pohára, ktorého hlavným organizátorom bude práve zámorská profiliga.

„Zatiaľ nie je nič rozhodnuté o účasti IIHF na Svetovom pohári, ide o záležitosť NHL. Výsledkom stretnutia z 31. augusta neboli žiadne dohody,“ cituje Tardifa TASS.

Janis Kalninš. Čítajte viac Strata reprezentačného dresu? Nevadí. Ruble sú stále dôležitejšie

Zástupca komisára NHL Bill Daly už dávnejšie uviedol, že účasť ruskej hokejovej federácie na Svetovom pohári je nepravdepodobný.

Turnaj by sa mal uskutočniť vo februári 2024 v priebehu 17 dní. Daly informoval, že na podujatí sa má zúčastniť najmenej osem reprezentačných výberov, pričom zápasy sa majú odohrať v Severnej Amerike aj Európe.

Juraj Slafkovský Čítajte viac Najväčšia hviezda Montrealu o Slafkovskom: V tomto ma dosť prekvapil

NHL v spolupráci s hráčskou asociáciou v súčasnosti hľadajú hostiteľské mestá, v ktorých by sa súboje Svetového pohára mali konať.

Daly nešpecifikoval, či sa po 16-ročnej odmlke počíta aj so Slovenskom. Diskutovať sa má o pridaní dvoch krajín, čím by sa ich počet zvýšil na 10. A v tom prípade by sa hrali aj kvalifikačné zápasy.

Red Bull 400 - nepoužívať Dávame do pozornosti SÚŤAŽ: Prekonaj sám seba na Red Bull 400 a vyhraj skvelé ceny

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #hokej #Svetový pohár 2024