Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šéf NHL priblížil plány na Svetový pohár. Vráti sa doň aj Slovensko?

Slovensko naposledy štartovalo na prestížnom podujatí v roku 2004. Pred šiestimi rokmi nastúpilo zopár Slovákov v Tíme Európa pod vedením generálneho manažéra Miroslava Šatana.

25.08.2022 08:40
301402404 Foto:
V tíme Európy žiaril na Svetovom pohári 2016 aj útočník Tomáš Tatar.
debata

NHL a hráčska asociácia NHL pokračujú v plánoch usporiadať Svetový pohár v hokeji v roku 2024 s tým, že turnaj sa má odohrať vo februári v priebehu 17 dní. Po rokoch 1996, 2004 a 2016 by išlo o štvrtú edíciu tohto podujatia.

„Ideme plnou parou vpred a to znamená, že pokračujeme v pravidelných stretnutiach,“ povedal zástupca komisára NHL Bill Daly pre nhl.com.

Na turnaji v roku 2024 sa má zúčastniť najmenej osem reprezentačných výberov, pričom zápasy sa budú hrať v Severnej Amerike a Európe, uviedol Daly.

Dvorský Čítajte viac Opäť hokejová žatva ako hrom. Zdá sa, že Slovákom slabé MS neuškodili

Súčasťou cesty zástupcov NHL do Paríža boli aj stretnutia s prezidentom IIHF Lucom Tardifom. NHL a hráčska asociácia teraz hľadajú hostiteľské mestá, v ktorých by sa mali konať zápasy Svetového pohára.

„Stále chceme hrať predkolo aj jednu skupinu v Európe a druhú v Severnej Amerike. Zoznam miest by zahŕňal tradičné hokejové trhy,“ skonštatoval šéf NHL.

Martin Fehérváry Čítajte viac Uznávaný expert má jasno: Slovák je najlepší!

Daly nešpecifikoval, či sa po 16-ročnej odmlke počíta aj so Slovenskom. Diskutovať sa má o pridaní dvoch krajín, čím by sa ich počet zvýšil na 10. A v tom prípade by sa hrali aj kvalifikačné zápasy.

Šance slovenskej reprezentácie môže zvyšovať aj dlhodobá neistota ohľadom účasti Ruska na Svetovom pohári. NHL pokračuje v pozastavení všetkých obchodných vzťahov s Ruskom od jeho februárovej invázie na Ukrajinu.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #NHL #svetový pohár #bill daly