Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čajkovský prezradil Rusom, aké reakcie zažil doma. Zaujímal ich aj zákaz v repre

Na ZOH v Pekingu patril medzi opory bronzového slovenského tímu, na MS vo Fínsku chýbal. Michal Čajkovský účasť na druhom hokejovom sviatku roka odmietol. Dôvod? Jeho platný kontrakt v Novosibirsku počas turnaja nebol poistený.

23.08.2022 06:47
Michal Čajkovský Foto: ,
Michal Čajkovský.
debata (13)

„Na posledný svetový šampionát som nešiel, pretože som sa nechcel zraniť. V sezóne bola olympiáda, tak som chcel byť doma s rodinou, pripraviť sa na sezónu,“ potvrdil robustný obranca pre ruský portál Championat.com fakt, že by mu klub KHL v prípade zranenia nemusel predĺžiť zmluvu.

Tomáš Jurčo Čítajte aj Ďalší bronzový Slovák v KHL? Podpis neznamená, že hráč podporuje vojnu, vraví

V jednom z aprílových rozhovorov prezradil, že po rozhodnutí sa na jeho adresu strhla kritika, ktorá prešla až do výhražných správ.

„Reakcie na návrat do Ruska doma? Zlé, ale aj pozitívne. Vždy som sa pozeral na to, čo chce moja rodina a čo ja. Mám rád Novosibirsk,“ podotkol Čajkovský.

Peking 2022 Slovensko Nemecko Čítajte viac Slováci v KHL? Poviem len toľko, že sú to ich kariéry

Od ruského portálu dostal aj otázku, či sa ako hráč ruskej KHL nebojí zákazu obliekať si reprezentačný dres. K tomuto kroku pristúpili napríklad Švédi, Fíni či Lotyši. „Neviem, nepočul som o tom,“ odpovedal.

Po sezóne nepochyboval o návrate do Ruska. Na otázku, aké bolo percento, že by sa nedostal do Novosibirska, odpovedal: „Po sezóne som si povedal, že prídem na sto percent.“

Najlepšie platení hokejisti KHL v sezóne 2022/23 Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
86. Michal Čajkovský (Slovensko/Sibir...

Na záver sa ho ruská žurnalistka pýtala na Christiana Jaroša, jedného zo slovenských reprezentantov, ktorí v budúcej sezóne budú pôsobiť v Rusku.

„Dobre ho poznám, kedysi sme spolu hrávali v reprezentácii. Veľa sme sa rozprávali o Rusku, hovoril som mu o ňom dobré a pozitívne veci. Pouvažoval nad tým a odišiel do Omska,“ doplnil Čajkovský.

Slovenskí hokejisti v KHL 2022/23 Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Christián Jaroš (obranca/Avangard Omsk)

© Autorské práva vyhradené

13 debata chyba
Viac na túto tému: #KHL #slovenskí hokejisti #Michal Čajkovský