Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Ktorý Slovák zaujal na Hlinka Gretzky Cupe? Expert vybral nečakané meno

Bývalý skaut v zámorskej NHL a v súčasnosti expert televízie Sportsnet Jason Bukala vyzdvihol výkony slovenského brankára Samuela Urbana.

09.08.2022 16:45
SR Hokej nominácia Hlinka Gretzky Cup 18 BAX Foto: ,
Brankár reprezentácie do 18 rokov Samuel Urban odchytal na Hlinka Gretzky Cupe všetky štyri zápasy Slovenska.
debata

Slovenského brankára zaradil medzi päť najlepších gólmanov na turnaji, na ktorom 17-ročný Slovák odchytal všetky štyri zápasy svojho tímu. Slovenskej osemnástke pomohol k triumfu nad Švajčiarmi a konečnému šiestemu miestu.

„Vo väčšine zápasov čelil množstvu striel a bol zrejme najužitočnejší hráč slovenského tímu. Tento atletický brankár sa nikdy nevzdáva,“ napísal Bukala k Urbanovi. Podľa neho dokáže Slovák telom zabrať veľkú časť brány a pohybovať sa do strán, aby zastavil prvú strelu aj dorážku.

Jozef Golonka Čítajte viac Dres, ktorý som dostal od Putina, nevrátim. Nemám prečo, vážim si ho

„Jeho slabina je vyrážanie pukov. S chráničmi aktívne pracuje a má tendenciu vykopávať puky späť k protihráčom. V tejto oblasti sa v nasledujúcej sezóne potrebuje zlepšiť,“ doplnil Bukala.

Urban na svojom prvom medzinárodnom turnaji v kariére zaznamenal úspešnosť zákrokov 88,9 percenta a priemerne inkasoval 4,64 gólu na zápas.

SR Hokej MS20 príprava Poprad kemp POX Čítajte viac Česi varujú pred slovenským talentom: Je tromfom budúcnosti

V sezóne 2021/2022 absolvoval premiéru v mužskom hokeji, keď nastúpil na jeden duel za HK Púchov v tretej najvyššej slovenskej lige. V drese MŠK Púchov odchytal 21 stretnutí v súťaži do 18 rokov, v ktorej bol najlepší brankár s úspešnosťou 94,7 percenta a priemerom 1,7 gólu na zápas.

Najproduktívnejší hráči v histórii MS do 20 rokov Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
10. Eric Lindros - Kanada, 31 bodov (12 gólov +...
šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #Hlinka Gretzky Cup #Samuel Urban