Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Wright ako hemoroid? Bol nechutný! Slafkovský si získava novinárov

Keď si dnes - aj štyri dni po drafte - kliknete na kanadské internetové médiá, stále je to o Jurajovi Slafkovskom. Slovákovi, ktorému šokujúco patril draft do NHL.

13.07.2022 05:52
Juraj Slafkovský Foto:
Juraj Slafkovský si oblieka dres Montrealu Canadiens.
debata

Pôvodné komentáre boli k 18-ročnému Košičanovi veľmi opatrné, skôr skeptické, zástupcovia médií boli prekvapení, že vyvoleným hráčom Canadiens nebol Shane Wright, kanadský mladík, o ktorom sa v súvislosti s draftovou jednotkou hovorilo tri, či štyri roky.

Po ceremoniáli a pár dňoch však aj zástupcovia médií začínajú prichádzať slovenskému supertalentu na chuť. Jack Todd vo svojom stĺpčeku pre Montreal Gazette napísal, že miestny hokejový klub si v Slavskom vzal väčšie riziko no s potenciálne väčšou odmenou.

Kanadský novinár dokonca skritizoval správanie Wrighta počas samotného draftu…

Video

„O tri výbery neskôr ako Slafkovský zamieril Shane Wright, dlho montrealský obľúbenec, do Seattlu Kraken. Keď pred odchodom z pódia civel na stôl Canadiens, bolo to trochu nechutné, a ak ste predtým mali problém so Slafkovským, Wrightovo správanie to zmenilo,“ napísal Todd.

„Slafkovsky pôsobil uvoľnene, sympaticky a odhodlane, verejná mienka sa začala v jeho prospech rýchlo otáčať. Viem, osobnosť nie je všetko. Auston Matthews je sympatický asi ako operácia hemoroidov – ale len blázon by tvrdil, že nevie hrať hokej. A mladý pán Wright by musel pridať ešte niekoľko vrstiev mrzutosti, aby sa k Matthewsovi priblížil,“ glosoval kanadský reportér.

Prvý tréning Juraja Slafkovského v Montreale Fotogaléria - 6 fotiek Všetky fotky
Draftová jednotka pri práci.

Ten vzápätí označil Wrighta za bezpečnejší výber. „Slafkovský je väčšie riziko, ale potenciálne väčšia odmena,“ doplnil.

Na záver si položil tú najdôležitejšiu otázku. Bol Slafkovský správnym výberom? Odpovedal takto: „Mám rád slovenských hokejistov. Jaroslav Halák odovzdával v bránke výkony nad svoju váhovú kategóriu. Ak má Slafkovský Halákovo srdce, s jeho vlastnými fyzickými darmi bude pre Canadiens obrovským prínosom. Ak nie, v poriadku – ozvite sa mi o päť rokov.“

Slafko koláž Cherry Čítajte viac Kanadská legenda žasne: Slafkovský? Najvyššie mal byť náš chlapec!
debata chyba
Viac na túto tému: #Juraj Slafkovský #Shane Wright