Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Kanadský novinár: Naučiť sa bonjour a merci. Potom si nás Slafkovský získa

Zdá sa, že aj fanúšikovia Montrealu mali jednoznačného favorita…

Veru. Sledoval som ich počas celej noci. Keď obaja hokejisti prichádzali do haly, jedného vytlieskali a druhého nie. Zrejme tušíte, kto bol kto. Slafkovský dokonca musel počúvať aj mierne bučanie. Drvivá väčšina priaznivcov chcela jednoducho Wrighta. No všimol som si jednu vec.

Akú?

Ihneď po tom, ako vyhlásili Slafkovského meno, mu hala aplaudovala. Už keď sa predieral cez publikum na pódium alebo keď dával prvý rozhovor, nálada sa začala meniť. Fanúšikovia dokonca spievali „Olé! Olé!“ Naozaj si myslím, že ihneď si všetkých získal. Uvidíte, že Montrealčania ho budú milovať. Juraj má výbornú povahu.

Dostane priestor v prvom mužstve?

Zarazilo by ma, ak by to tak nebolo. Minimálne v príprave, Canadiens budú mať deväť ostrých zápasov na to, aby posúdili, či Slafkovský je pripravený na NHL alebo ho pošlú do Lavalu v AHL. Jedno je isté, klub chce, aby už definitívne zostal v Severnej Amerike a určite sa nevracal do Európy. Aby si osvojil tunajší štýl hokeja.

Pokojne si však dokážem predstaviť, že sezónu odštartuje v prvej lajne po boku Nicka Suzukiho a Colea Caufielda. V Montreale sú veľké očakávania, všetci chcú, aby z nich bol už čoskoro obávaný útok. Nie na jednu sezónu, ale na veľa rokov.

Juraj Slafkovský Čítajte viac Valábik o historickej noci: Montreal je za odmenu i trest. Slafkovský je ako nárazník
Video

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Montreal Canadiens #Juraj Slafkovský #Filip Mešár #Stu Cowan