Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ďalší bronzový Slovák v KHL? Podpis neznamená, že hráč podporuje vojnu, vraví

Počet slovenských hokejistov v budúcom ročníku KHL sa môže čoskoro zvýšiť. Po Michalovi Čajkovskom, Christiánovi Jarošovi, Michalovi Krištofovi a Patrikovi Rybárovi nevylučuje pokračovanie pôsobenia v ruskej súťaži ani Tomáš Jurčo.

26.06.2022 12:47
Tomáš Jurčo Foto:
Tomáš Jurčo (vpravo) na archívnej snímke v drese Barysu Nur-Sultan.
debata (19)

Slovenský útočník v uplynulej sezóne po dlhých rokoch v zámorí hrával v kazašskom tíme Barys Nulsutan účinkujúcom v spomínanej lige.

„Mal som viacero vážnych zranení a menej fyzický hokej mi vyhovuje viac. Myslím si, že aj z toho hľadiska som sa cítil fajn. Sezóna bola super,“ pochvaľoval si novú skúsenosť pre Góly – body – sekundy RTVS.

Zahraniční hráči podpisujúci zmluvy v nej čelia od začiatku ruskej invázie na Ukrajinu kritike. Do popredia sa tiež dostáva téma, či majú morálne právo reprezentovať, keďže zarábajú peniaze v krajine, ktorá je vojenským agresorom.

Čína ZOH2022 Peking Hokej o bronz SR Švédsko Čítajte aj Zákaz v repre pre hráčov z KHL? Moskovčan Rybár sa vyjadril jasne

Bronzový medailista z Pekingu podstupuje po zraneniach individuálnu prípravu a nový klub si bude hľadať v auguste. Môže ním byť aj celok z KHL.

„To, že tam podpíše nejaký hráč, neznamená, že podporuje vojnu. Takisto myslí na svoju rodinu, na svoje deti a vlastne svoje generácie, a keď ich vie zabezpečiť jednou sezónou v KHL, ktorá vynesie toľko ako päť sezón inde, tak sa na to treba pozerať aj tak,“ vraví Jurčo.

Alois Hadamczik Čítajte aj Nový šéf českého hokeja vzbudil emócie. Aj slovami o Ukrajincoch v luxusných autách

Čo hovorí na kritiku hráčov so zmluvami v Rusku?

„Či tam pôjde hrať jeden, alebo druhý z nás, neovplyvní to, či vojna bude pokračovať, alebo nie. Myslím si, že všetci pevne dúfajú, že sa to čím skôr skončí,“ uzavrel 29-ročný košický odchovanec.

Najväčšie hokejové arény v Európe Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
1. Lanxess Arena, Kolín, Nemecko   Kapacita: 18...
19 debata chyba
Viac na túto tému: #KHL #Tomáš Jurčo