Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nový šéf českého hokeja vzbudil emócie. Aj slovami o Ukrajincoch v luxusných autách

Alois Hadamczik je šéfom českého hokejového zväzu len týždeň a už stihol spôsobiť za riekou Morava rozruch.

25.06.2022 08:49
Alois Hadamczik Foto:
Šéf českého hokeja Alois Hadamczik.
debata (43)

Môže za to rozhovor pre portál Sport.cz.

Bývalý tréner českej reprezentácie sa v ňom vyjadril aj k aktuálnej situácii v súvislosti s hráčmi pôsobiacimi v KHL. So vzorom Švédska či Fínska vyradiť hokejistov hrajúcich v ruskej súťaži z reprezentácie nesúhlasí.

„Potrebujeme každého dobrého hráča, a ak ide dotyčný radšej za peniazmi a ide tam rád, je to jeho vec. Keď bude mať patričnú výkonnosť, aby ho tréner reprezentácie mohol nominovať, vôbec nič proti tomu nemám,“ vyhlásil Hadamczik.

Čína ZOH2022 Peking Hokej o bronz SR Švédsko Čítajte aj Zákaz v repre pre hráčov z KHL? Moskovčan Rybár sa vyjadril jasne

Ako sme informovali, z českých hráčov mieri do Vladivostoku skúsený krídelník Rudolf Červený.

„Hráči tiež chcú nejako uživiť rodinu. On však nejde bojovať proti demokracii. On si predsa neberie pušku a nejde strieľať do Ukrajincov. Je to veľmi zlé, že prebieha vojna, to je bez diskusie. Ale spomenul som si, čo mi vždy hovoril otec, keď ešte žil. Že politika je svinstvo,“ pokračoval Hadamczik.

Sedemdesiatročný funkcionár potom pridal slová, ktoré citovali viaceré médiá:

"Nepoznám všetky objektívne príčiny vojny. Pre mňa je však najdôležitejšie, že vojnou vždy trpia nevinní ľudia, nevinné obyvateľstvo. Bolí ma a mrzí, keď vidím rozbombardované mestá, zabitých ľudí a trpiace deti.

Ale potom keď u nás prechádzajú Ukrajinci v autách tých najluxusnejších značiek? Je zaujímavé, že sú tu a nie doma vo vojne."

Rudolf Červený. Čítajte aj Tak kto sa tu pomiatol? Ruské ruble z KHL nesmrdia ani Čechovi

Namiesto nádeje sklamanie

Ako sa dalo čakať, reakcie na interview na seba nedali dlho čakať. K Hadamczikovmu postoju sa vyjadril aj komentátor Českej televízie Robert Záruba.

„Je smutné, že tento lapsus nového prezidenta ČSLH bude musieť znovu korigovať Kari Jalonen, ktorý hráčov z KHL nominovať nebude. Vyzerá to tak, že sa od Fínov budeme musieť naučiť viac než len kompaktný herný systém,“ reagoval Záruba na twitteri.

Tvrdšie slová zvolil na sociálnej sieti legendárny Jiří Hrdina. „To sa mi hádam sníva, ako to ten Lojza dokáže pos… hneď v prvom rozhovore. Namiesto nádeje pre mňa prvé sklamanie,“ uviedol momentálne skaut Dallasu v NHL.

Michal Čajkovský, Christián Jaroš, Michal Krištof Čítajte viac Kritizovaných Slovákov z KHL bráni Čech, ktorý označil covid za divadlo

Sport.cz si všimol aj vyjadrenie experta O2 TV Sport a niekdajšieho hokejistu Jakuba Koreisa, ktorý patrí k najväčším kritikom dnešného pôsobenia hokejistov v KHL.

„Už sa to začína. Vyfarbuje sa hneď na začiatku. Len dúfam, že si kluby naprieč Európou uvedomia, aký veľký ľudský odpad sú hráči, ktorí teraz podpisujú v Rusku a už sa ich v budúcnosti ani nedotknú,“ napísal Koreis.

11 čajkovksy Čítajte viac Český politológ si neberie servítku. Slováci môžu byť v KHL užitočnými idiotmi

Na twitteri pridal príspevok aj Ronald Knot. Český obranca sa nedávno presunul z Nižnekamska do organizácie Arizona Coyotes. Stretne sa v nej so slovenským reprezentantom Milošom Kelemenom.

„Škoda, že nikomu nenapadlo spýtať sa na Ukrajincov v Mercedesoch a zákaz práce v Rusku už pred voľbou. Mohla z toho byť super reality šou,“ uviedol Knot.

© Autorské práva vyhradené

43 debata chyba
Viac na túto tému: #KHL #Alois Hadamczik