Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Exhviezda NHL o Rusku: Nie len pre hokej, je dôležité pre celý svet

V hráčskych časoch mu prischla prezývka "ruská raketa". 51-ročný Pavel Bure je dnes zástupcom Ruska v Medzinárodnej hokejovej federácii.

12.06.2022 17:30
Pavel Bure s ruským prezidentom Vladimirom... Foto:
Pavel Bure s ruským prezidentom Vladimirom Putinom.
debata (1)

V rozhovore s ruskými médiami najnovšie rozprával o svojej práci, v ktorej sa zameriava na to, aby federácia zmenila postoj k Rusku.

IIHF sa od invázie na Ukrajinu správa k hokejovej federácii odmerane, vyše podobne ako väčšinu iných športových federácii aj tú hokejovú postihli sankcie.

Marek Zagrapan pôsobil v poslednej sezóne v Prešove. Čítajte viac Šiesty najvyššie draftovaný Slovák opúšťa extraligu. Ide do cudziny

„Je to veľmi ťažká situácia. Mierne povedané, nie všade sa k nám správajú dobre. Pracujeme však na tom, aby sa s nami zaobchádzalo minimálne s rešpektom,“ uviedol Bure.

Mierne ho zdvihla zo stoličky otázka, pri ktorej mu novinár pripomenul slová prezidenta IIHF Luca Tardifa. Ten nedávno uviedol, že Rusko je dôležité pre svetový hokej.

Erik Černák. Čítajte viac Černák po postupe do finále NHL: Je to úžasné, ešte nekončíme

„Rusko je dôležité pre celý svet. Je to najväčšia krajina a jedna z najmocnejších. Nepotrebujeme byť milovaní, ale musíme byť rešpektovaní,“ povedal Bure.

Rusko kvôli sankciám od IIHF neštartovalo na majstrovstvá sveta v roku 2022 a nebude ani na MS na budúci rok. Krajina bola odobratá organizácia seniorských aj juniorských šampionátov.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #Pavel Bure #IIHF