Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kanadskí juniori mali po titule zneužiť ženu. V pozore je aj NHL

Kanadská ministerka športu Pascale St-Ongeová nariadila preskúmať prípad sexuálneho zneužitia ženy, ktorého sa údajne dopustili kanadskí juniorskí hokejoví reprezentanti krátko po celkovom víťazstve na svetovom šampionáte v roku 2018.

03.06.2022 21:32
Hokej, ilustračná Foto:
Ilustračná snímka.
debata (2)

V súčasnosti 24-ročná žena obvinila niekoľko hráčov z toho, že ju v hotelovej izbe v ontárijskom Londone opili a viackrát sexuálne napadli.

Stalo sa to vraj hneď po slávnostnom ceremoniáli Hockey Canada, na ktorej ocenili vtedajších juniorských majstrov sveta.

Žena žiadala na súde odškodné vo výške v prepočte asi 3,3 milióna eur, pričom neuviedla mená údajných agresorov.

Shane Wright Čítajte aj Zámorský nafúkanec? Zaslúžim si byť jednotka, som lepší ako Slafkovský a spol.

„Je to jej právo a rešpektujeme ho,“ zverejnila organizácia Hockey Canada vo vyhlásení z konca mája.

St-Ongeová povedala, že je z incidentu šokovaná a nahnevaná. Chce začať riadne vyšetrovanie, aby sa prípad neskončil mimosúdnym vyrovnaním alebo aby sa „nezamietol pod koberec“.

Poslanec kanadského parlamentu Sébastien Lemire, ktorý na štvrtkovom zasadnutí navrhol v mene ministerky začať vyšetrovanie, tiež vyjadril svoje znepokojenie:

„Ako sme sa o tomto mohli dozvedieť až po štyroch rokoch? Naozaj sme ignorovali obvinenie zo sexuálneho napadnutia, ktoré sa týkalo kanadských hokejistov?“

Fínsko, trofej Čítajte aj Ošiaľ v Tampere! Fíni zavŕšili jazdu zlatom, rozhodli v predĺžení

K celej veci sa vyjadrila aj NHL, ktorá začne vyšetrovať možných vinníkov vo svojich radoch.

„Pokúsime sa zistiť, či sa to môže dotýkať hráčov, ktorí v súčasnosti hrajú v NHL. Potom sa rozhodneme, či a aké kroky podnikneme,“ vyhlásila kanadsko-americká profiliga v oficiálnom stanovisku.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
2 debata chyba
Viac na túto tému: #kanadskí hokejisti do 20 rokov