Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slávny Fetisov silno kope za Rusov. Zvyšku sveta odkazuje, že je smiešny

Patril medzi obávané mená 80. rokov. Obranca Vjačeslav Fetisov sa do hokejovej histórie zapísal ako jeden z najlepších bekov za železnou oponou. Teraz je poslancom Štátnej dumy v Rusku. A veľký kritik Medzinárodnej federácie ľadového hokeja (IIHF).

04.06.2022 06:26
Putin, Lukašenko Foto: ,
"Hviezdny" exhibičný útok (zľava): Fetisov, Lukašenko, Putin.
debata (101)

Členovi prestížneho Triple Gold Clubu stále nedá spať vyradenie Ruska z majstrovstiev sveta. „Naozaj nechápem, prečo musíme byť členmi Medzinárodnej federácie ľadového hokeja, keď sa aj tak nemôžeme zúčastniť turnajov. Čo z toho členstva máme?,“ povedal pre web sportrbc.ru podráždený Fetisov.

Od Fetisova to schytal aj nový šéf IIHF, Francúc Luc Tardif, ktorý je Rusku menej naklonený ako jeho predchdca René Fasel. Ten sa Ruska zastal aj po invázii na Ukrajinu.

„Podľa Luca Tardifa teda sme členmi, ale nemôžeme nastúpiť na ďalšie majstrovstvá sveta. Je to veľmi vtipný človek. Skutočne smiešny,“ vyjadril sa Fetisov. „Nechápem, prečo máme byť členom niečoho, čo aj tak nepotrebujeme,“ do­dal.

Rusko nebolo ani na tohtoročných MS vo Fínsku, v helsinskej A-skupine ho nahradilo Francúzsko. Po športovej stránke šampionát utrpel.

Top hráči draftu podľa experta a analýza Slovákov Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
92. Servác Petrovský (SR), center, Owen Sound...

Fetisov vyhral počas hráčskej kariéry dvakrát olympiádu, sedemkrát majstrovstvá sveta a dvakrát zdvihol nad hlavu Stanleyho pohár. Okrem toho v roku 1982 vyhral Kanadský pohár.

V Sovietskom zväze hral za CSKA Moskva. Po páde železnej opony odišiel do NHL, kde najskôr hájil farby New Jersey, a potom Detroitu. Pred dvanástimi rokmi odohral stretnutie za CSKA vo veku päťdesiatich rokov.

Je veľkým priateľom Vladimira Putina, spoločne sa pravidelne zúčastňovali na hokejových exhibíciách.

USA Hokej NHL play off 1. kolo Zápas Prvý Čítajte viac Putin ich oslavuje najviac. Šéf NHL prehovoril o ruských hráčoch, ušla sa mu kritika
101 debata chyba
Viac na túto tému: #IIHF #Viačeslav Fetisov #ruskí hokejisti