Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šatan obhájil pozíciu šéfa zväzu: Voľby boli o ocenení mojej práce

Miroslav Šatan zostáva naďalej na poste prezidenta Slovenského zväzu ľadového hokeja. V pondelňajších voľbách zdolal jediného protikandidáta Ľudovíta Jurinyiho pomerom hlasov 232:139.

09.05.2022 17:48 , aktualizované: 21:36
Miroslav Šatan. Foto: ,
Miroslav Šatan.
debata (8)

Šatan stojí na čele SZĽH od júna 2019, keď vo funkcii nahradil Martina Kohúta. Už od leta 2017 pôsobí aj ako generálny manažér reprezentácie.

Šatan získal vo voľbách 232 hlasov, Jurinyi 139. Delegáti na pondelňajšom zasadnutí Kongresu SZĽH odovzdali 80 volebných lístkov, pričom všetky boli platné. Nové štvorročné funkčné obdobie začne šéfovi zväzu plynúť od 27. júna 2022.

„Boli to moje druhé prezidentské voľby. Kým pri prvých to bolo o nádeji, že prinesieme zmenu, teraz boli voľby skôr o ocenení mojej práce vo funkcii prezidenta zväzu a generálneho manažéra. Obhájiť víťazstvo je vždy ťažšie ako vyhrať prvýkrát,“ uviedol Šatan po znovuzvolení do funkcie.

Tréner Slovenska Craig Ramsay dáva pokyny zverencom počas prípravného duelu na ľade Nemecka. Čítajte viac Ramsayho odvážna nominácia. Na MS pôjde najmladší tím v histórii

Kongres sa mal konať už v marci, no nebol uznášaniaschopný. O novom termíne kongresu rozhodol Výkonný výbor SZĽH 7. apríla.

Tentoraz bol už Kongres uznášaniaschopný, z prítomných 81 delegátov s celkovým počtom 372 hlasov sa prihlásilo 79 delegátov s 357 hlasmi. Prítomní zástupcovia klubov si následne schválili kongresový program a rokovací poriadok.

V ňom došlo k úprave, voľba prezidenta a voľby do orgánov SZĽH sa uskutočnili prostredníctvom tajného hlasovania s využitím papierových lístkov.

HOKEJ: Úspešnosť trénerov SR v dueloch MS Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
9. Zdeno Cíger (2016 a 2017)
14 zápasov, 2...

Okrem voľby delegáti odsúhlasili aj rozpočet na rok 2022. Ako uviedol web SZĽH, hokejové hnutie bude hospodáriť najmä s príspevkom od ministerstva školstva, ktorý bude vo výške 9,5 miliónov eur.

Z roku 2021 disponuje zväz ušetrenou čiastkou 1,2 milióna eur. Rozpočet tiež počíta s komerčným zdrojmi vo výške 1,2 milióna eur za marketingové práva a štartovným vo výške 536-tisíc eur.

Vo Výkonnom výbore Handzuš aj Lažo

Členmi Výkonného výboru SZĽH sa stali Michal Handzuš (228 hlasov), Miroslav Dráb (226), Jozef Kužma (226), Miroslav Lipovský (216), Dušan Mráz (190), Branislav Semančík (176) a Rudolf Hrubý (172). Ako zástupcu športovcov vo VV si delegáti zvolili Miroslava Laža (224 hlasov).

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

8 debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #Miroslav Šatan #SZĽH