Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ďalšia pocta pre Hossu. Prezidentka mu udelila štátne vyznamenanie

Prezidentka Zuzana Čaputová udelila Mariánovi Hossovi Rad Ľudovíta Štúra II. triedy za mimoriadne zásluhy o rozvoj Slovenskej republiky v oblasti športu.

09.05.2022 13:44
Marián Hossa po prevzatí štátneho vyznamenania... Foto: ,
Marián Hossa po prevzatí štátneho vyznamenania z rúk prezidentky Zuzany Čaputovej.
debata (2)

Trojnásobný víťaz Stanleyho pohára vníma vyznamenanie ako obrovskú poctu. „Je to práca od mojich piatich rokov. Som rád, že si ju niekto váži a že môžem byť aj vzorom pre mládež,“ zdôraznil.

Mladým športovcom odkázal, že aj keď sa „nie vždy darí počas cesty za svojím snom, treba iba vstať a ísť ďalej“. Po novembrovom uvedení do Hokejovej Siene slávy v Toronte je to ďalšie významné ocenenie Hossovej výnimočnej kariéry.

Tréner Slovenska Craig Ramsay dáva pokyny zverencom počas prípravného duelu na ľade Nemecka. Čítajte viac Ramsayho odvážna nominácia. Na MS pôjde najmladší tím v histórii

Prezidentka SR Zuzana Čaputová v nedeľu ocenila 25 osobností spoločenského, kultúrneho a športového života, z toho šesť in memoriam.

Štátne vyznamenania udelila aj tento rok v náhradnom termíne. Ceremoniál sa uskutočnil v budove Slovenskej filharmónie v Bratislave.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #Marián Hossa #Zuzana Čaputová