Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Podpísal si v KHL po 24. februári? Nehráš! Severania pristúpili k radikálnemu kroku

Švédski a fínski hokejisti, ktorí po 24. februári podpísali novú zmluvu v KHL, nebudú môcť reprezentovať svoje národné tímy.

02.05.2022 21:47 , aktualizované: 03.05.2022 10:27
Henrik Lundqvist, švédsko, fínsko Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata (10)

Hokejové zväzy severských krajín to vyhlásili v pondelok, zatiaľ však nie je jasné, či sa rozhodnutie týka aj MS. Tie sa od 13. do 29. mája uskutočnia práve vo Fínsku.

„Hráči, ktorí podpísali kontrakt pred vojnou, budú môcť hrať. Želali by sme si, aby v KHL nehrali žiadni Švédi. Odísť je však náročné a závisí to od nich,“ uviedol pre agentúru AFP Johan Stark, generálny sekretár Švédskeho hokejového zväzu.

Michal Čajkovský Čítajte aj S Ruskom to nemá nič. Slovenskej hviezde sa vyhrážajú, prezrádza dôvod

Ročník 2021/2022 sa v KHL skončil 30. apríla víťazstvom CSKA Moskva s dvoma švédskymi hokejistami v zostave, jeden Švéd hral aj v drese zdolaného finalistu – Metallurgu Magnitogorsk.

Väčšina zahraničných hokejistov po začiatku ozbrojeného konfliktu na Ukrajine urýchlene opustila Rusko, no nie všetkým sa to podarilo. Doplatil na to aj fínsky obranca Mikko Lehtonen, ktorý mal platnú zmluvu ešte na ďalšie tri roky s SKA Petrohrad.

pjimage  1 Čítajte aj Česká novinárka sa navážala do Ovečkina. Američania sa s ňou porátali

Klub mu hrozil vysokou pokutou v prípade porušenia kontraktu, a tak sa s ním dohodol, že dohrá ročník 2021/2022. Napriek tomu dostal pozvánku na turnaj Beijer Hockey Games vo Švédsku v rámci záverečnej časti prípravy na MS 2022 vo Fínsku.

Obranca Klas Dahlbeck a brankár Adam Reideborn z CSKA Moskva ani útočník Linus Videll z Magnitogorska si na ňom nezahrajú.

10 debata chyba
Viac na túto tému: #vojna na Ukrajine #švédski hokejisti #fínski hokejisti