Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čarovný sprej? Český hokej má z biedy vytiahnuť novinka od Fínov

Na nedávnej olympiáde sa nedostali ani do štvrťfinále. Aj preto majú Česi prvýkrát zahraničného trénera. Spolu s Karim Jalonenom si musia hokejisti zvykať aj na nové metódy.

29.04.2022 07:30
Kari Jalonen. Foto:
Tréner českej hokejovej reprezentácie Kari Jalonen.
debata

A jednou z nich je používanie farebného spreja, ktorý Kari Jalonen s realizačným tímom používajú počas tréningových jednotiek. Jednoducho hráčom nakreslia, ako si predstavujú ich pohyb na ľade.

„Pre mňa je to úplná novinka,“ uviedol útočník národného tímu Jiří Černoch, hráč Karlových Varov. A ako celý proces „čmárania“ na ľadovú plochu prebieha?

Tréner Jalonen sa postaví pred tabuľu, vysvetlí na nej nasledujúce cvičenie a potom posiela asistentov s oranžovým sprejom do útočného pásma.

Vladimír Dravecký Čítajte viac Oslavuje aj sedem Slovákov. Třinec zdolal Spartu a má titul

Následne označia miesta, kde je potrebné aby sa hokejisti pohybovali. Nejde pritom o miznúci sprej ako v prípade toho v rukách futbalových rozhodcov. No hrany korčúľ sa po pár chvíľach postarajú o to, že čiary sa z ľadovej plochy vytratia.

„Ten sprej, to bola pre mňa úplná novinka. Zároveň ju ale vítam, pretože je to veľmi dobré pre orientáciu hráčov počas tréningu,“ pochvaľoval si brankár Marek Langhamer.

Gólman fínskeho Ilves Tampere pôsobil v minulosti aj v USA a Kanade, ale nikde sa s podobnou záležitosťou počas kariéry nestretol.

SR hokej TEL finále 1 Slovan Nitra BAX Čítajte viac Porovnanie. Koľko berú hráči na Slovensku? Čechom môžu závidieť

České médiá priznali, že doteraz je to najvýraznejšia novinka, ktorú priniesol fínsky trénerský štáb. Či a ako pomôže hráčom v zlepšovaní a pri samotných zápasoch sa ukáže v najbližších týždňoch.

Českí hokejisti počas minulého týždňa odohrali na Slovensku dva prípravné zápasy – v prvom prehrali 1:3, v druhom sa tešili z triumfu 4:3 po nájazdoch. Vo štvrtok prehrali s Fínskom 1:2 v rámci turnaja České hokejové hry.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Česko #hokej #české hokejové hry