Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Náraz na mantinel a pád na hlavu bez prilby. V lige u susedov išlo o život

Do finálovej série najvyššej maďarskej hokejovej súťaže vstúpili lepšie hráči Ferencvárosu, ktorí uspeli na ľade klubu Csíkszereda (v rumunčine Miercurea Ciuc) 5:1.

05.04.2022 11:04
debata

Viac ako o výsledku piatkového úvodného merania síl v boji o titul sa po zápase hovorilo o zranení domáceho obrancu Alpára Sallóa.

V 15. minúte sa zrazil s kapitánom súpera Gergőm Nagyom. Salló skončil na mantineli a následne nešťastne spadol na nechránenú hlavu. Po kolízii mu totiž odletela prilba.

Zdravotníci hokejistu umiestnili na nosidlá a sanitka ho odviezla do nemocnice. Podľa maďarských médií bol v život ohrozujúcom stave.

Prezident Csíkszeredy László Hodos krátko po hrozivom momente uviedol, že utrpel krvácanie do mozgu a ak sa ho nepodarí zastaviť, bude potrebná operácia. „Je tiež otázkou, či sa po nej úplne zotaví,“ uviedol pre MTI.

Predstavitelia nemocnice neskôr oznámili, že potenciálne nebezpečný opuch mozgu sa mu zmenšil, čím pominulo bezprostredné ohrozenie života.

V pondelok podstúpil neurochirurgický zákrok. Dvadsaťsedemročného hráča čakajú ďalšie vyšetrenia a dlhá rekonvalescencia. Dobrou správou je, že jeho stav sa zlepšuje a s okolím komunikuje.

Čína ZOH2022 Peking Hokej o bronz SR Švédsko Čítajte aj Čo sa zbláznil? Američanom prekážali Nemcove krosčeky

Nagy za zákrok v zápase nedostal trest, no ligová disciplinárka mu dodatočne udelila trojzápasový dištanc.

Ferencváros vyjadril ľútosť nad incidentom, v ďalšom stanovisku protestoval proti trestu, ktorý považuje za prísny. Podľa zástupcov klubu zo strany hráča v súboji nebol žiadny nešportový úmysel.

V druhom stretnutí sa tešil tím maďarskej komunity v rumunskom meste Miercurea Ciuc, po víťazstve 3:2 vyrovnal stav série na 1:1. Finále Erste ligy pokračuje dnes v Budapešti.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Ferencváros #Csíkszereda #Alpár Salló