Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vojna alebo Ovečkin? Washington si vybral, zakázal ukrajinské vlajky

Po dlhej dobe sa na tribúny športovísk vracia väčšie množstvo divákov. Priaznivci si však v ostatných dňoch so sebou nosia aj čosi extra., väčšinou v žlto-modrom farebnom odtieni.

07.03.2022 06:30
Alexander Ovečkin Foto: ,
Najväčšia ruská hviezda NHL Alexander Ovečkin z Washingtonu Capitals.
debata (85)

Po tom, čo Rusko napadlo Ukrajinu sa na stranu obete postavili nielen športové federácie – ktoré vylúčili Rusov zo svojich súťaží – ale aj priaznivci.

Majú na sebe odznaky v ukrajinských farbách, transparenty na ich podporu či vlajky s nápismi, ktoré vyzývajú k zastaveniu bojov.

Niečo podobné sa deje aj v NHL, ale nie všade. V Capital One Arene, domácom stánku Washingtonu Capitals, upravili podmienky vstupu pre divákov.

Stalo sa tak po domácom súboji s Torontom. Na tribúnach sa objavili ukrajinské vlajky i transparenty, ktoré si iste všimol aj kapitán Washingtonu Alexander Ovečkin.

Sergej Stachovský Čítajte viac Pošlem peniaze. Kam? Stachovský zverejnil komunikáciu s Djokovičom

Ruský bombardér síce nedávno odsúdil vojenský konflikt na Ukrajine, ale jeho instagramový profil s viac ako 1,6 miliónmi sledovateľov, naďalej „zdobí“ profilová fotka s prezidentom Vladimírom Putinom.

Capitals stáli pred voľbou. Podporiť Ovečkina alebo sa postaviť na stranu Ukrajiny?

Kým väčšina tímov zvolila druhú možnosť, Washington podržal stranu Ovečkinovi. A tak v nasledujúcom súboji Capitals proti Caroline už divákov s ukrajinskými alebo ruskými vlajkami nepustili na tribúny.

„Vlajky sú povolené len vtedy, ak nebránia vo výhľade. Pozorne si preštudujte bezpečnostné pravidlá pri vstupe do arény,“ odkázali prevádzkovatelia Capital One Arény divákom.

Napriek tomu pred spomínaným duelom došlo k viacerým incidentom, pri ktorých fanúšikov s ukrajinskými vlajkami otáčali na päte.

Niektorých z nich to poriadne pobúrilo. Patrí k nim napríklad ukrajinský učiteľ matematiky v Baltimore Sasha Malamud či niekdajšia Miss Washingtonu 2013 Antoine Cordovová, ktorá si nebrala servítku pred ústa.

„Namiesto toho, aby podporili Ukrajinu ako ostatní, poslali divákov s vlajkami domov. To je hanba,“ napísala Cordovová na twitteri a pripojila aj fotografiu ako dôkaz.


Standings provided by SofaScore LiveScore

© Autorské práva vyhradené

85 debata chyba
Viac na túto tému: #Alexander Ovečkin #Washington Capitals