Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hokej pôjde do kolien. V Rusku možno nebudú mať kluby na čom lietať

Play off KHL sa začalo kvôli ruskej invázii na Ukrajinu s akousi pachuťou. Prišla o dva kluby - Jokerit Helsinki a Dynamo Riga. To najhoršiu ale ruský hokej ešte len čaká.

02.03.2022 07:00
all-star game, KHL, kaprizov, ufa Foto:
Ilustračná fotografia.
debata (17)

Invázia na Ukrajinu viedla aj k úteku niektorých hokejistov. Predčasne odišiel domov Američan Nick Shore, najproduktívnejší muž Novosibirsku, alebo Geoff Platt, Kanaďan s bieloruským pá­som.

Niektorí o predčasnom odchode stále premýšľajú. Európska únia zatvorila ruským lietadlám svoj vzdušný priestor, takže musia improvizovať.

Športový svet kvôli ruskej agresii na Ukrajine dáva ruky preč od ruských reprezentácií aj klubov. Hokejová zborná si nezahrá ani na MS vo Fínsku.

„Toto riešenie môže zabiť rozvoj nášho hokeja na desaťročie pre rozkol v hokejovom hnutí,“ komentovala ruská hokejová federácia vylúčenie. Podľa všetkého pripravuje odvolanie na Arbitrážny súd do Lausanne.

„Naši hokejisti sa stali nežiaducimi,“ píše sa v denníku Sport-Express. „Na tom, že ruský hokej bol vyškrtnutý zo všetkých medzinárodných súťaží, nie je nič pozitívne. Ak niekto v tejto izolácii niečo pozitívne vidí, je to jednoducho blázon.“

„Vyhlásili nám vojnu, nasadili proti nám tie najsilnejšie zbrane,“ povedal zasa pre RIA Novosti bývalý kouč národného tímu Vladimir Pluščev.

Ruslan Ľubarskij Čítajte viac Napadli nás v noci, presne ako to urobil Hitler. Sestrine deti teraz spia vo vani

Podobné reakcie nie sú nijako výnimočné. O invázii na Ukrajinu sa nehovorí, skôr o ďalšej „krivde“, ktorú musí Rusko prehltnúť.

„KHL bude musieť drasticky znížiť náklady, vrátane platov pre hráčov a trénerov,“ napísal denník Sovietskij Sport. „Hokejové platy sa – v relatívnom meradle – vrátia do čias Sovietskeho zväzu.“

„Súťaž sa možno bude musieť rozdeliť na niekoľko oblastí, pretože, ako sa zdá, v Rusku čoskoro nebudete mať čím lietať,“ naznačil denník potenciálnu nutnosť cestovať vlakom.

Ruská sedmička. Kto sa dostal na sankčný zoznam? Fotogaléria - 7 fotiek Všetky fotky
Olympijský víťaz v zápasení Artur Tajmazov....
17 debata chyba
Viac na túto tému: #KHL #vojna na Ukrajine