Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rusi sú do krvi urazení: Hašek, si obyčajný nacista, píše tlač

Rusko-ukrajinský konflikt totálne prerástol aj športové hranice. Dokonca aj medziľudské vzťahy.

28.02.2022 13:42
Dominik Hašek Foto: ,
Dominik Hašek pri vyradení jeho čísla v Buffale v januári 2015.
debata (55)

Cez víkend bývalý český brankár – Dominik Hašek – verbálne napadol jedného z najlepších hokejistov na svete, Alexandra Ovečkina.

Najlepší kanonier v NHL síce pred kamerami volal po mieri, avšak podľa Hašeka nedostatočne napomenul Rusko a jeho prezidenta Vladimira Putina.

„Nie je to len alibista, posera, ale aj klamár! Každý dospelý človek v Európe vie, že Putin je šialený zabijak. NHL musí okamžite pozastaviť zmluvy ruských hráčov. Žiadny športovec nereprezentuje len seba a svoj tím, ale aj svoju krajinu a jej hodnoty,“ povedal niekdajší vynikajúci gólman.

pjimage Čítajte viac Alibista, srab, klamár. Všetci Rusi preč z NHL! Hašek sa pustil do Ovečkina

Pardubický rodák sa ihneď stal terčom ostrej kritiky. Denník Sovietsky Sport ho dokonca označil za nacistu.

„Za súčasnú situáciu na Ukrajine môžu v jeho očiach zrejme aj naši chlapci, ktorí hrajú niekoľko rokov v severoamerickej lige. Ale je veľmi ťažké nájsť akúkoľvek inú vinu okrem toho, že sú Rusi. Zmenil sa na nácka. Obyčajného fašistu,“ píše sa v texte.

Autor vyčíta Hašekovi, že pohŕda ruským ľuďom, hoci poslednú sezónu svojej aktívnej kariéry odohral pred viac ako desiatimi rokmi v drese Spartaka Moskva. „Dostal dobrú zmluvu, mimochodom toho ale veľa nepreviedol. Dnes nás však všetkých nenávidí,“ pokračuje novinár.

Sovietsky Sport sa ďalej odvoláva na druhú svetovú vojnu, keď podľa svojich slov ruský národ zachránil Hašeka a jeho ľud pred nacistickým Nemeckom.

Ruská sedmička. Kto sa dostal na sankčný zoznam? Fotogaléria - 7 fotiek Všetky fotky
Olympijský víťaz v zápasení Artur Tajmazov....

„Milióny ruských vojakov položili život za to, aby mohol Dominik hrať v pokoji hokej. Na základoch, ktoré vznikli v socialistickom Československu, sa stal vynikajúcim brankárom. Pokiaľ ale človek v tomto veku nepochopí, že politici a ostatní ľudia nemajú vždy rovnaký názor, nepochopia to asi nikdy,“ zakončil svoju úvahu ruský novinár.

55 debata chyba
Viac na túto tému: #Alexander Ovečkin #Dominik Hašek #vojna na Ukrajine