Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čech s Rusom na jeden ľad nevykorčuľuje. Zápasy rivalov budú minulosť

Prezident českého hokejového zväzu Tomáš Král chce zrušiť všetky zápasy reprezentačných výberov proti ruským tímom.

26.02.2022 14:22
česko, rusko Foto:
Momentka zo zápasu Rusko - Česko.
debata (69)

Rusi pravdepodobne nebudú pozvaní ani na České hokejové hry, ktoré majú byť na prelome apríla a mája tretím z celkom štyroch turnajov série Euro Hockey Tour. Dôvodom je ruská invázia na Ukrajinu.

Kráľ kvôli tomu zvolal na pondelok mimoriadne zasadnutie výkonného výboru Českého zväzu ľadového hokeja (ČSLH).

Rusko, Poľsko, futbal Čítajte viac Proti Rusom nikdy! Poliaci odmietajú hrať baráž o účasť na MS 2022

„Vzhľadom k pokračujúcej ruskej agresii na území Ukrajiny na ňom navrhne okamžité zrušenie dvojstranných reprezentačných akcií s účasťou hokejistov Ruskej federácie a požiada o prerokovanie stanoviska, ktoré bude ČSLH presadzovať pri rokovaniach o účasti ruských hokejistov na akciách organizovaných na viacstrannom základe,“ uviedol zväz správe.

Ak by výkonný výbor Kráľov návrh schválil, znamenalo by to zrušenie akýchkoľvek dvojstranných akcií v podobe prípravných zápasov s Ruskom vo všetkých mládežníckych kategóriách či v kategórii žien, je však zrejmé, že to všetko zasiahne aj do podoby väčších (viacstranných) akcií, ako sú turnaje EHT, ale aj seniorské majstrovstvá sveta v máji vo Fínsku či na august preložený svetový šampionát juniorov v Kanade.

Ruská sedmička. Kto sa dostal na sankčný zoznam? Fotogaléria - 7 fotiek Všetky fotky
Olympijský víťaz v zápasení Artur Tajmazov....

Nie je to prvé hokejové gesto proti vojne na Ukrajine. Pred pár dňami oznámil fínsky klub Jokerit Helsinki, že neodohrá play off v ruskej súťaži KHL.

Ruskí športovci sa nedostanú do Česka

Česká Národná športová agentúra (NSA) neudelí ruským športovcom kvôli vojenskej invázii Ruska na Ukrajinu povolenia na vstup do ČR. Informovala o tom v sobotu v tlačovej správe.

Predseda NSA Filip Neusser sa v nedeľu stretne so šéfmi najväčších českých športových zväzov a bude s nimi rokovať o jednotnom postupe v otázke zápasov s ruskými reprezentantmi.

„Situácia na Ukrajine je kritická a je nutné prejsť od rečí k činom. V súčinnosti s krokmi vlády ČR som dnes rozhodol o okamžitom zastavení vydávania povolení na vstup pre športovcov z Ruskej federácie,“ citoval Neussera portál idnes.cz.

Zdroj: TASR

69 debata chyba
Viac na túto tému: #ruskí hokejisti #Českí hokejisti