Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hrivík by sa mal vrátiť do Leksandu. Bude top platený hráč vo Švédsku

Slovenský hokejový útočník Marek Hrivík sa po skončení ZOH 2022 v čínskom Pekingu údajne vráti do švédskej SHL.

14.02.2022 16:56
Marek Hrivík Foto:
Marek Hrivík v zápase proti Švédsku na olympiáde v Pekingu.
debata

Podľa webu expressen.se sa totiž už dohodol na spolupráci s tímom Leksand IF, v ktorom absolvoval 30-ročný hokejista predchádzajúce dve sezóny. Doteraz hral Hrivík v ruskom Nižnom Novgorode, no Torpedo sa nedostalo do play-off nadnárodnej KHL a aktuálny ročník sa pre neho skončil.

V pondelok popoludní vedenie ruského klubu potvrdilo, že na základe dohody oboch strán ukončilo spoluprácu so slovenským hokejistom. „Ďakujeme Marekovi za výkony v zostave Torpeda a prajeme mu veľa úspechov ďalšej kariére,“ napísali Rusi.

Marek Hrivík Peking 2022 Čítajte viac Individuality nerozhodujú. Potiahneme sa navzájom, vraví kapitán Hrivík

Rodák z Čadce strávil v Leksande dve sezóny. Mimoriadne úspešný bol pre neho najmä ročník 2021/2022, počas ktorého vytvoril úderné ofenzívne duo s krajanom Petrom Cehlárikom. Hrivík v základnej časti nazbieral 51 kanadských bodov (14+37) a stal najproduktívnejším hráčom sezóny a tiež získal ocenenie hráč roka vo švédskej SHL. Z Leksandu do Ruska odišiel v lete 2021.

Hrivík je na ZOH 2022 kapitán slovenskej reprezentácie. Podľa uvedeného švédskeho periodika by mal s Leksandom podpísať zmluvu do leta 2025 a zaradiť sa medzi najlepšie platených hokejistov v celej súťaži.

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Marek Hrivík #Leksands IF #Peking 2022