Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kričal, že zomrie. Kanaďan pripomenul Zedníka, z videa mrazí

Zo zápasu tretej švédskej ligy ubehlo len 43 sekúnd, keď kanadského hokejistu Caleba Eeftinga v drese Mörrumu nešťastne zasiahol do krku korčuľou súper z domáceho tímu KRIF, ktorý stratil rovnováhu.

04.01.2022 09:44
debata
branislav konrád Čítajte viac Konrád si spomenul na Zedníka. Robil som to, čo on, video si nepozriem

Dvadsaťšesťročný hráč pre Aftonbladet opísal, čo nasledovalo po strašidelnom momente z 30. decembra:

„Videl som, ako sa ku mne približuje korčuľa, no najskôr som nevedel, že ma porezala. Cítil som len poriadny náraz, myslel som si, že mi korčuľa zasiahla prilbu.“

Potom však uvidel veľa krvi a vydesil sa. Rýchlo zareagoval a vykorčuľoval na striedačku. Myslel na to najhoršie.

UPOZORNENIE: Video nie je vhodné pre slabšie povahy.

„Kričal som, že zomriem. Jediné, na čo som vtedy myslel, bolo, aby som zišiel z ľadu a dúfal, že mi niekto pomôže,“ dodal Eefting.

Našťastie mu priamo mieste dokázali poskytnúť prvú pomoc pred prevezením do nemocnice.

„Necítil som vôbec nič, no keď som videl, že dres a rukavice sú celé od krvi, zhrozil som sa. Stále som sa pýtal, či zomriem a oni sa ma snažili upokojiť,“ vracal sa k hororovým scénam.

Až v nemocnici začal cítiť bolesť. „A takú intenzívnu som nikdy nezažil. Ale bolo mi to jedno, povedal som lekárom, že si môžu robiť, čo chcú, pokiaľ mi zachránia život,“ pokračoval Eefting.

Podstúpil operáciu, ktorá dopadla dobre. Na jeho krku pribudla jazva:

"Lekári povedali, že som mal šťastie. Keby prišlo k reznej rane o niekoľko milimetrov iným smerom, mohol som zomrieť. Fyzicky sa cítim lepšie, psychicky je to náročnejšie.

Neviem, ako budem reagovať, keď sa vrátim na ľad," zamýšľa sa. Je však presvedčený, že desivá nehoda sa už nebude opakovať, takže je optimista.

SR Bratislava ZOH2022 Hokej Kvalifikácia D Skupina Čítajte viac Centimeter nižšie a už by ma nebolelo vôbec nič. Konrád opísal momenty hrôzy

Slovenským fanúšikom pri podobných incidentoch z ľadu zaiste napadne ako prvé meno Richard Zedník, ktorému sa v NHL stalo niečo podobné.

Dnes si viacerí spomenú aj na moment zo začiatku septembra, pri ktorom zasiahla korčuľa protihráča brankára Branislava Konráda. Oba prípady mali šťastný koniec.

debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #Švédsko #Richard Zedník #Branislav Konrád #Caleb Eefting