Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Česi neklamú, potvrdili ďalšie výpravy. Ich mikiny sa naozaj podobali na ruské

Ruské médiá a predovšetkým portál Sport-Express vo svojich článkoch označili český popis udalostí z letiska v Calgary za lživý. Podľa ich informácií to boli naopak Česi a Fíni, ktorí sa pred odletom opili a robili neporiadok.

03.01.2022 11:26
Ruskí hokejisti Foto:
Ruskí hokejisti do 20 rokov po prílete do Moskvy.
debata (142)

Táto ruská verzia príbehu sa však podľa webu hokej.cz nezhoduje s tým, ako celý incident popisujú zástupcovia troch ďalších tímov, ktorí boli na mieste prítomní.

Ruskí juniori sa podľa tamojších médií údajne previnili iba tým, že mali zle nasadené respirátory a vinou jazykovej bariéry nerozumeli pokynom leteckého personálu.

„Verzia Čechov, že sa nesmeli vrátiť do lietadla, pretože si ich pomýlili s naším tímom, je smiešna,“ povedal Zubov. „Naše súpravy majú rôzne logá a nápisy, takže tímy sa nedajú pomýliť. Pustili by ich späť.“

Lotyšsko MS2021 Hokej A Švajčiarsko Rusko Čítajte viac Rusi reagujú na české obvinenia. Všetko zapreli a hodili na nás

Web hokej.cz však získal vyjadrenie ostatných výprav, ktoré český popis udalostí potvrdzujú.

„Pri nástupe do lietadla sa stretli tri hokejové tímy a množstvo ďalších osôb cestujúcich do Európy. Medzi nimi sme boli aj my, traja Slováci, ktorí zaisťovali prevoz batožiny a materiálu späť na Slovensko,“ potvrdil manažér slovenskej reprezentácie do 20 rokov Tomáš Pšenka.

„Vzhľadom na plnú obsadenosť lietadla bola situácia neprehľadná. Nemali sme ale pocit a ani sme nevideli, že by česká výprava nejakým spôsobom porušovala pravidlá,“ vraví Pšenka.

Podobne sa vyjadril aj generálny manažér fínskych juniorov Kimmo Oikarinen. „Čo som počul, tak Rusi pili na palube vlastné zásoby alkoholu. Ale nevidel som to. Pri českom tíme som si nič neprístojné nevšimol. Vôbec,“ opísal.

hokjeisti ruska, Mičkov Čítajte viac Ukrivdení Rusi. Hovoria o provokácii a spochybňujú test

Fíni sa nakoniec na palubu mohli vrátiť, a to najskôr práve vďaka tomu, že na sebe mali tímové súpravy v modrej farbe. Zato Česi a Rusi boli odetí v šedých mikinách.

„Domnievam sa, že to pre český tím skutočne bola iba nešťastná zhoda náhod,“ tvrdí fínsky manažér.

142 debata chyba
Viac na túto tému: #MS do 20 rokov