Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Stümpel už nie je poslanec. Môže za to alkohol za volantom pred dvomi rokmi

Bývalý skvelý slovenský hokejista Jozef Stümpel už nesedí v mestskom zastupiteľstve Nitry.

20.12.2021 06:46
Jozef Stümpel Foto: ,
Jozef Stümpel.
debata (20)

Udialo sa tak potom, ako sa prišlo na to, že niekdajší renomovaný center NHL pred pár rokmi požil pred jazdou autom alkohol. Zákony SR mu v tomto prípade neumožňujú pokračovať vo funkcii.

„Vážení poslanci mestského zastupiteľstva v Nitre, dovoľujem si Vám oznámiť, že si už nebudem naďalej uplatňovať mandát poslanca. K tomuto rozhodnutiu ma vedú viaceré dôvody, aj osobného charakteru. Nemajú však politický charakter, naopak, chcel by som poďakovať vedeniu mesta za všetky doterajšie kroky, ktoré viedli k podpore a rozvoju športu v Nitre,“ napísal 49-ročný rodák z Nitry.

Pravda je však taká, že Stümpel nemal prakticky na výber. V máji 2019 bol totiž za jazdu pod vplyvom alkoholu odsúdený na podmienečný trest. Stümpel však netušil, že túto skutočnosť má oznámiť a tak svoj mandát vykonával aj naďalej.

Hokejisti NHL s najvyšším počtom zápasov v sérii Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
15. Johnny Wilson: 580 zápasov (1952 - 1960).

Na to, čo sa v minulosti stalo, sa prišlo iba náhodou. Stümpel totiž požiadal o upustenie od zvyšku trestu a súd si vyžiadal od mestského zastupiteľstva stanovisko. V zákone o obecnom zriadení sa však píše, že mandát poslanca automaticky zaniká odsúdením za úmyselný trestný čin alebo právoplatným odsúdením za trestný čin, ak výkon trestu odňatia slobody nebol podmienečne odložený.

Exhokejista o tomto nevedel. Príslušná komisia teraz musí preskúmať všetky uznesenia z minulosti, ktoré schválilo zastupiteľstvo za uvedené obdobie. Stümpel už medzitým vrátil všetky odmeny, ktoré za ten čas dostal ako poslancec.

Tucet Slovákov, ktorí majú istú olympiádu Fotogaléria - 0 fotiek Všetky fotky
20 debata chyba
Viac na túto tému: #Nitra #Jozef Stümpel