Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Neklamme si, boli sme jasne najhorší! Český kapitán po generálke vybuchol

Českí hokejisti podľahli vo svojom záverečnom vystúpení na turnaji Channel One Cup v Moskve reprezentantom Švédska 2:3.

19.12.2021 20:27
Jan Kovář Foto: ,
Český kapitán Jan Kovář v zápase so Švédskom.
debata (1)

Na podujatí prehrali všetky tri zápasy a s jediným bodom obsadili posledné miesto. V záverečnom zápase zvíťazili Fíni nad domácim Ruskom 3:2 po predĺžení.

Česi v generálke na ZOH 2022 stratili náskok 2:1, víťazný gól „troch koruniek“ strelil v 55. minúte Tim Heed. Zverencom trénera Filipa Pešána sa v olympijskej sezóne nedarí, doposiaľ prehrali všetkých šesť zápasov.

Slovensko Kelemen MS hokej Čítajte viac Tesná prehra v generálke na ZOH. Slováci trofej nezískali

Na turnaji mali len dvoch strelcov gólov – kapitána Jana Kovářa a Milana Gulaša.

„Je rozhodne málo, aby sa za tri zápasy presadila len dvojica hráčov. Od ostatných reprezentantov som čakal oveľa viac," cituje Sport.cz trénera Filip Pešána.

„Ku koncu nám došla šťava. Vyhovárať sa na to, že súper v sobotu nehral my sme mali len sedemnásť hodín medzi zápasmi, nemá zmysel, aj keď to zrejme bolo poznať,“ vravel skúsený Gulaš pre uvedený zdroj.

Lotyšsko MS2021 Hokej A Švajčiarsko Rusko Čítajte viac 2:0 pre Slovákov? Kdeže. Švajčiari píšu o megaparáde diabla

Kapitán Kovář bol kritickejší.

„Prvý gól väčšinou určí ráz zápasu, ale ten sme nikdy nedali. Zdá sa mi, že si tu vždy niečo nahovárame. Už toho mám vážne dosť, aby som sa utešoval, že môj gól stačil na chvíľu na vedenie.

Pozrime sa pravde do očí, boli sme na turnaji jasne najhorší a kým si neprestaneme klamať, že hráme dobre, tak sa nikam nepohneme,“ nešetril hnevom hráč švajčiarskeho Zugu.

V záverečnom zápase Fíni nad Rusmi dvakrát viedli, no v 57. minúte poslal duel do predĺženia Viačeslav Vojnov.

Peter Cehlárik, Marek Hrivík, Róbert Lantoši, Martin Gernát Čítajte viac Prídu aj hráči z NHL? Šatan s Ramsaym riešia pekinský rébus

O triumfe „Suomi“ nakoniec rozhodol technický gól Sakariho Manninena, ktorého v 65. minúte pri nájazde na prázdnu bránku podrazil jeden z obrancov.

Rusi skončili napriek prehre na čele tabuľky. Na konte majú 10 bodov, o tri viac ako Fíni, no domáci hráči odohrali oproti ďalším trom krajinám o jeden zápas viac.

Pohár Prvého kanála je súčasť seriálu Euro Hockey Tour, okrem štyroch účastníkov EHT (Rusko, Česko, Švédsko a Fínsko) na ňom štartoval aj kanadský výber zložený z hráčov z európskych líg.

EHT – Channel One Cup (Moskva):

Česko – Švédsko 2:3 (0:1, 2:0, 0:2)
Góly: 32. Gulaš, 36. Jan Kovář – 6. Rydahl, 45. Bengtsson, 55. Heed

Rusko – Fínsko 2:3 pp (0:1, 1:0, 1:1 – 0:1)
Góly: 36. Minulin, 57. Vojnov – 19. Merelä, 45. Manninen, 65. Manninen

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Českí hokejisti #švédski hokejisti #Channel One Cup