Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zdroj z polície: Pašek sa zabil, lebo cítil vinu za smrť Sádeckého

Kriminalisti odhalili motív samovraždy Dušana Pašeka ml. v jeho domácom trezore. Generálny riaditeľ a viceprezident Bratislava Capitals neuniesol ťarchu tragickej smrti hokejistu Borisa Sádeckého, ktorý hral v tomto klube. Denníku Pravda to povedal vysokopostavený zdroj z polície.

12.11.2021 11:56
Dušan Pašek Foto: ,
Dušan Pašek ml.

Pašek ml., ktorý mal 36 rokov, spáchal samovraždu dva dni po úmrtí 24-ročného Sádeckého. „Z obsahu listu vyplýva, že šéf klubu prevzal zodpovednosť za smrť hokejistu. Za vinníka jeho tragédie v mladom veku označil seba," uviedol nemenovaný zdroj.

Podľa neho sa Sádecký na začiatku ligovej sezóny necítil zdravotne optimálne. Pocitovo to však s jeho srdcom nebolo nič vážne alebo podozrivé. Radil sa s Pašekom, či má pre istotu podstúpiť špeciálne vyšetrenia a byť na pozorovaní. Znamenalo by to, že nejaký čas by za klub nenastupoval na ľade. Pašek ml. povedal Sádeckému, aby hral. Ten si po rozhovore s ním nedal preveriť svoj zdravotný stav.

Sádecký odpadol počas zápasu v Dornbirne 29. októbra. Po kolapse ho sanitka previezla na jednotku intenzívnej starostlivosti. Žiaľ, lekárom sa už nepodarilo zachrániť mu život. Sádecký v nemocnici zomrel 3. novembra.

Boris Sádecký Čítajte viac Sádecký mal v rukách kód 38. Jeho dva góly tu zostanú

Pašeka ml. našli obeseného na bratislavskej Kolibe 5. novembra. „Svedkovia, ktorí s ním boli v kontakte po smrti Sádeckého, zhodne potvrdili, že tragédia ním otriasla. Prejavovalo sa to aj tým, že fajčil jednu cigaretu za druhou," povedal policajný zdroj.

Samovraždu spáchal tak, že sa obesil na lane upevnenom na konári. „Na mieste činu kriminalisti zaistili medzi stopami aj veľa cigaretových ohorkov. Analýza potvrdila, že cigarety vyfajčil Pašek ml.," poznamenal zdroj.

Pašek ml. si zobral život podobne ako jeho slávny hokejový otec Dušan Pašek st. Existujú však doteraz aj názory, že to samovražda nebola. Smrtiaca guľka z pištole mu zasiahla čelo a nie spánok hlavy, ako to býva pri samovraždách, pričom jeden z listov na rozlúčku zostal nedokončený.

Dušan Pašek Čítajte viac Madrid - Stupava - Turín. Tréner, daj mi kľúčik, idem si zakopať

Pašeka st. našli zastreleného v jeho kancelárii. Zastával funkciu prezidenta Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH). Vedelo sa o ňom, že podľahol hazardným hrám. Zadlžil sa u viacerých známych. A nielen to.

„Počas zimnej olympiády v Nagane vo februári 1998 minul v japonskom kasíne veľa peňazí, ktoré patrili SZĽH," konštatoval niekdajší nemenovaný známy Pašeka st. Po olympiáde netrvalo dlho a šéf hokejového zväzu tragicky zomrel. Stalo sa to 14. marca 1998.

Kariéra Dušana Pašeka v obrazoch Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Dušan Pašek v drese Slovana koncom roka 2005.

© Autorské práva vyhradené

chyba
Viac na túto tému: #Dušan Pašek ml. #Boris Sádecký #Bratislava Capitals