Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Olympijský sen sa rozplýva. Slovenky sa nevyhli chybám a padli so Švédkami

Slovenské hokejové reprezentantky prehrali v úvodnom zápase finálového turnaja kvalifikácie ZOH 2022 s domácim Švédskom 0:3 a skomplikovali si šance na postup do Pekingu. Tam sa prebojuje iba víťaz skupiny.

11.11.2021 21:31 , aktualizované: 23:11
SR Hokej ZOH kvalifikácia reprezentácia ženy... Foto: ,
Snímka z tréningu slovenských hokejistiek.
debata

Slovenky si o dva dni zmerajú sily s Francúzkami a na záver nastúpia 14. novembra proti hráčkam Kórejskej republiky.

Slovensko – Švédsko 0:3 (0:1, 0:0, 0:2)
Góly: 20. Nordinová (Olssonová, Bouvengová), 41. Wiknerová-Zienkiewiczová (Lowenhielmová, Nylenová-Perssonová), 49. Bouvengová. Rozhodovali: Cooková (USA), Karklinová (Lot.) – Hanleyová (USA), Wang (Čína), vylúčené: 2:4 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0.
SR: Zimková – Kubeková, Drábeková, Bednáriková, Čurmová, Leskovjanská, Vysokajová, Šulíková, Cagáňová – Ištocyová, Čupková, Matejková – Maskaľova, Hlinková, R. Halušková – Sádecká, Košecká, Korenková – Záborská, L. Halušková, Suráková
Švédsko: Grahnová – Waxinová, Nylenová-Perssonová, Berglundová, Kjellbinová, Adolfssonová, Anderssonová, Hedinová, Fallmanová – Lundinová, Lowenhielmová, Wiknerová-Zienkiewiczová – Bouvengová, Olssonová, Nordinová – Murenová, Lin. Johanssonová, Ljungblomová – Lis. Johanssonová, Hjalmarssonová, Carlssonová

Ďalší zápas:
Francúzsko – Kórejská republika 4:0 (1:0, 2:0, 1:0)
Góly: 13. Duvinová, 31. Rozierová, 34. Mespeldeová, 57. Rozierová

Favorizované Švédky boli nebezpečnejšie, no Slovenky s nimi dokázali držať krok. V úvode si dokonca zahrali presilovku, ale nedokázali ju využiť. Severanky si vypracovali prvú veľkú šancu v 5. minúte, no Zimková stihla zasiahnuť.

SR Hokej ZOH kvalifikácia reprezentácia ženy príprava BAX Čítajte viac Adrenalín stúpa. Slovenky túžia po olympijskej miestenke

Slovenky sa v druhej polovici prvého dejstva dostali pod tlak a v 20. minúte inkasovali z dorážky Nordinovej – 0:1. Šancu na vyrovnanie mali v úvode druhej časti, keď si zahrali vyše minútovú presilovku o dve hráčky, no nedostali sa do vyložených šancí.

V nájazde neuspela Ištocyová a na druhej strane niekoľkokrát zachránila Zimková. Slovenkám nevyšiel vstup do tretieho dejstva, keď Wiknerová-Zienkiewiczová zvýšila už po niekoľkých sekundách na 2:0 a v 48. minúte premenila presilovku Bouvengová. Domáce hráčky si v závere už postrážili náskok a zaknihovali dôležité body do tabuľky.

Tomáš Segíň, tréner SR: "Úvod zápasu bol fajn. Dievčatá dodržiavali systém, žiaľ, dostali sme gól v závere prvej tretiny. Do druhej sme šli s tým, že ideme skórovať. Nepodarilo sa. Mali sme zopár šancí, ktoré sme nedokázali využiť.

Rovnaký cieľ sme mali aj v tretej tretine. Nemôžeme povedať, že dievčatá nechceli, mali veľkú snahu. Na striedačke bolo cítiť veľa povzbudzovania a pozitívnych emócií. Mali sme veľa dobrých striedaní, ale nedali sme v nich gól a bez gólu sa nedá vyhrať. Duel rozhodli individuálne chyby a nevyužité presilové hry piatich proti štyrom, respektíve piatich proti trom, ktoré nás stáli zápas."

Nikola Zimková, brankárka SR: „Bol to zápas plný emócií. Bez gólu sa, bohužiaľ, nevyhráva. Chytalo sa mi ťažko. Švédky boli nepríjemné, pred bránkou drzé, ale dievčatá mi veľa pomáhali. Veľa pre mňa znamenalo, že som dostala šancu chytať. Mám iba osemnásť, ale príležitosti som sa chopila a vydala zo seba všetko.“

Nicol Lucák Čupková, kapitánka SR: "Pocity sú zmiešané, prevláda smútok. Podali sme obetavý výkon, hádzali sa do striel, blokovali ich. Bez streleného gólu sa však hrá ťažko. V takýchto zápasoch nebýva veľa jasných gólových šancí, preto aj to málo, ktoré máme, musíme vedieť využiť.

Medzi dôvody prehry patrili aj viaceré chyby, predovšetkým nezvládnutý záver prvej tretiny a gól do šatne. Do druhej sme vyšli nabudené, mali sme príležitosti na vyrovnanie, no bez úspechu. A úvod tretieho dejstva nám opäť nevyšiel. V prvom striedaní sme dostali gól. To sú veci, ktoré na tejto scéne rozhodujú a nesmú sa nám stávať."

(Zdroj: hockeyslovakia.sk)

Ďalší program finálového turnaja:

Sobota 13. novembra
12.00 Francúzsko – SLOVENSKO
16.00 Švédsko – Kórejská republika

Nedeľa 14. novembra
12.00 Kórejská republika – SLOVENSKO
19.00 Švédsko – Francúzsko

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
debata chyba
Viac na túto tému: #Slovenské hokejistky #Peking 2022