Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Capitals sa vrátia silnejší, verí kapitán. Klub urobil ústretový krok

Ako sme informovali v pondelok večer, Bratislava Capitals aktuálny ročník nedohrá. Slovenský hokejový klub sa tak rozhodol po minulotýždňových tragických udalostiach, ktoré ho zasiahli.

09.11.2021 20:52
SR Bratislava šport hokej IHL 25. kolo... Foto: ,
Kapitán Bratislavy Capitals Dávid Buc (vľavo) a a Peter Schneider zo Salzburgu na snímke z októbra 2021 pri slávnostnom buly, ktoré vhodil Jozef Stümpel.
debata (2)

O svojom rozhodnutí už informoval aj nadnárodnú ICE Hockey League, do ktorej vstúpil vlani. Zástupcovia súťaže žiadosť vzali na vedomie a budú sa ňou v najbližších dňoch zaoberať.

Bratislavský klub zdôraznil, že v nasledujúcom ročníku by chcel v lige pokračovať.

SR Bratislava šport hokej IHL 25. kolo Capitals Čítajte viac Koniec sezóny. Capitals pristúpili po tragédiách k zásadnému kroku

Capitals prežívajú mimoriadne náročné dni. Azda najťažšie v histórii slovenského hokeja. Klub sa v priebehu jedného týždňa musel vyrovnať s dvoma nečakanými úmrtiami.

Najprv na ľade rakúskeho Dornbirnu skolaboval 24-ročný útočník Boris Sádecký. Trenčianskeho rodáka transportovali do nemocnice, žiaľ, po piatich dňoch mu zlyhalo srdce.

V piatok prišla ďalšia zdrvujúca správa. Generálny riaditeľ Dušan Pašek ml. podľa všetkého spáchal samovraždu. Bývalého hokejistu, trojnásobného majstra Slovenska, našli obeseného na bratislavskej Kolibe.

SR Bratislava šport hokej Sádecký pieta BAX Čítajte viac Sádeckého rodina prehovorila: Toto sú informácie, ktoré máme

"Mali sme tímový míting s chlapcami o tom, či sme, alebo nie sme schopní hrať. Niektorí dávali návrhy, že by nevedeli pokračovať v tomto klube.

Z pozície kapitána a staršieho hráča som hovoril, že by nás to mohlo posilniť, spojiť a dať viac dokopy. Verili sme tomu, že budeme hrať, ale treba rešpektovať rozhodnutie vedenia.

Vysvetlilo to veľmi múdro. Verím, že Capitals sa vrátia silnejší a budú prosperovať," uviedol kapitán tímu Dávid Buc pre denník Šport.

Spomienka na Dušana Pašeka a Borisa Sádeckého Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Minúta ticha na pamiatku Dušana Pašeka ml. a...

Bratislavský klub dal hráčom možnosť hľadať si počas rozbehnutej sezóny nové pôsobiská.

"Ak by sa to niektorým z nás nepodarilo, majú od majiteľa prísľub, že až do konca trvania zmluvy dostanú vyplatené všetko tak, ako bolo dohodnuté na papieri.

Nemám najmenší dôvod tomu neveriť, pretože klub fungoval profesionálne a bolo o nás riadne postarané. Ja s hokejom zatiaľ nechcem skončiť,“ skonštatoval pre rovnaký zdroj obranca Martin Chovan.

Dušan Pašek Čítajte viac Madrid - Stupava - Turín. Tréner, daj mi kľúčik, idem si zakopať

Ten zároveň vyvrátil správy o tom, že niektorí legionári už neboli na Slovensku: „Na stretnutí s vedením bola stopercentná účasť hráčov a celého tímu.”

Pre Bratislavu Capitals to bola druhá sezóna v nadnárodnej IHL. Odohrala v nej štrnásť zápasov a nazbierala 20 bodov. Priebežne bola na 10. priečke.

Vlani sa pri premiére prebojovala do play off. V ňom podľahla vo štvrťfinále neskoršiemu vicemajstrovi Bolzanu 1:4 na zápasy.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Dávid Buc #Dušan Pašek ml. #Boris Sádecký #Bratislava Capitals