Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Adrenalín stúpa. Slovenky túžia po olympijskej miestenke

Slovenská ženská hokejová reprezentácia sa na budúcotýždňovom kvalifikačnom turnaji o postup na ZOH 2022 do Pekingu predstavia bez Hany Fančovičovej, Ivety Klimášovej a Nikoly Nemčekovej.

05.11.2021 20:11
SR Hokej ZOH kvalifikácia reprezentácia ženy... Foto: ,
Tréning slovenských hokejistiek.
debata

Tieto tri hráčky totiž tréner Tomáš Segíň vyradil z kádra deň pred odletom do Švédska, kde v meste Lulea slovenské hokejista zabojujú v konkurencii domácich Švédok, Francúzok a hokejistiek Kórejskej republiky o jednu miestenku pod piatimi kruhmi.

Turnaj je naplánovaný na 11. až 14. novembra. Slovenky sa na dôležitý turnaj pripravovali v Bratislave a už vopred bolo známe, že realizačný tím pred odletom musí urobiť škrty, keď do Švédska mohlo cestovať len 24 hráčok a hlavný kouč ich mal k dispozícii až 27.

Sofia Vysokajová Čítajte viac Ženský hokej je krajší. No v šatni si treba dať pozor na jazyk

"Všetky dievčatá tvrdo pracovali a nebolo jednoduché deň pred odletom povedať trom, že do Švédska neodletia.

Tréneri sa napokon rozhodli, že zo širšej záverečnej nominácie vyradia Hanu Fančovičovú, najmladšiu hráčku, ktorá má všetko pred sebou. Čaká ju tiež dôležitý turnaj v Maďarsku s reprezentáciou do 18 rokov, ku ktorej sa pripojí.

Pozitívne však je, že odchádzala s obrovskými skúsenosťami a obdivom k Nicol Lucák Čupkovej a jej líderstvu v kabíne. Veríme, že bude rovnakou líderkou v kabíne osemnástky.

Ďalšími dvoma hráčkami, ktoré sa neprebojovali do záverečnej nominácie na základe rozhodnutia trénerov, sú Iveta Klimášová a Nikola Nemčeková,“ informovala generálna manažérka Ľubomíra Kožanová na oficiálnom webe Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH).

Už v sobotu slovenské hokejistky odletia do Švédska.

Keďže súčasťou tímu je aj Rebeka Sádecká, sesternica zosnulého slovenského reprezentanta Borisa Sádeckého, všetky hráčky odohrajú turnaj so špeciálnymi nálepkami na prilbe, ktorými si pripomenú jeho pamiatku.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

"Adrenalín už stúpa. Každá jedna baba si uvedomuje, že o olympiádu sa nehrá každý deň. Sme naladené odletieť do Švédska a postúpiť na olympiádu,“ povedala útočníčka Kristína Fáberová zo švajčiarskeho klubu EHC Zunzgen-Sissach.

Káder na olympijskú kvalifikáciu vo Švédsku

Lucia Drábeková, Lucia Halušková, Romana Halušková, Lucia Ištocyová, Tatiana Korenková, Lívia Kubeková, Júlia Matejková, Sofia Vysokajová (všetky HC ŠKP Bratislava), Laura Medviďová (HK Mládež Michalovce/ŽHK 2000 Šarišanka Prešov), Nikola Zimková (HK Lokomotíva Nové Zámky/HC ŠKP Bratislava), Paula Cagáňová (HK Iskra Partizánske/HC ŠKP Bratislava), Emília Leskovianská (HK Poprad/HC ŠKP Bratislava), Laura Šulíková (ŽHK Poprad/HC ŠKP Bratislava), Annamária Suráková (HC OSY Spišská Nová Ves), Andrea Orolíková (ŽHKm Zvolen/HC ŠKP Bratislava), Nicol LUCÁK ČUPKOVÁ (Agidel Ufa), Viktória Naskalová (SC Reinach), Kristína Fáberová (EHC Zunzgen-Sissach), Rebeka Sádecká (Hammarby IF Štokholm), Lucia Záborská (Hammarby IF Štokholm), Lenka Čurmová (Metropolitan Riveters), Romana Košecká (Metropolitan Riveters). Simone Bednáriková (Team IllinoisJ, Janka Hlinková (Connecticut Whale)

debata chyba
Viac na túto tému: #Slovenské hokejistky #Peking 2022