Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Reakcie na úmrtie Dušana Pašeka: Mal pred sebou celý život a veľké plány

Vo veku 36 rokov zomrel bývalý hokejista a súčasný prezident klubu iClinic Bratislava Capitals Dušan Pašek mladší.

05.11.2021 12:20 , aktualizované: 15:47
SR Bratislava šport hokej TEL 14. kolo Slovan... Foto: ,
Fanúšikovia zapaľujú sviečky na pamiatku Dušana Pašeka a Borisa Sádeckého pred zápasom Slovan - Zvolen pri Zimnom štadióne Ondreja Nepelu.

Jeho smrť prišla len niekoľko dní po skone hráča jeho klubu Borisa Sádeckého, ktorý zomrel v nemocnici na následky zlyhania srdca počas hokejového zápasu v rakúskom Dornbirne.

Dušan Pašek ml. bol synom legendy Slovana Bratislava aj československej reprezentácie Dušana Pašeka.

Ten zomrel 14. marca 1998 vo svojej pracovni vo veku 37 rokov. Tragická smrť vtedajšieho prezidenta SZĽH bola oficiálne uzavretá ako samovražda.

SR Hokej iClinic Bratislava Capitals Príprava Štart BAX Čítajte viac Odišiel priskoro - ako otec. Dušan Pašek ml. spáchal samovraždu

Prečítajte si prvé reakcie na správu, ktorá v piatok otriasla hokejovým Slovenskom:

“Je to obrovská strata pre slovenský šport a pre každého, kto Dušana poznal. Mal pred sebou celý život a veľké plány, ako pomôcť slovenskému hokeju.

Bol to môj najlepší priateľ a jeho smrť ma hlboko zasiahla. Chcem zároveň vyjadriť úprimnú sústrasť jeho najbližšej rodine.

O ďalšom pokračovaní hokejového klubu Bratislava Capitals budeme informovať v najbližších dňoch," uviedol v kondolencii prezident iClinic Bratislava Capitals Ivo Ďurkovič na klubovom facebooku.

Kariéra Dušana Pašeka v obrazoch Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Dušan Pašek v drese Slovana koncom roka 2005.

Pašek bol odchovancom bratislavského Slovana. Ten sa k jeho smrti vyjadril na klubovom webe.

„HC SLOVAN Bratislava prijal dnes dopoludnia s hlbokým zármutkom správu o smrti svojho odchovanca a bývalého hráča klubu Dušana Pašeka ml., ktorý aktuálne zastával pozíciu viceprezidenta klubu Bratislava Capitals hrajúceho v rakúskej nadnárodnej ICE HL. HC SLOVAN Bratislava vyjadruje rodine, priateľom a známym Dušana Pašeka ml. úprimnú sústrasť.“

Fanúšikovská stránka Verní Slovanu avizovala, že piatkový extraligový zápas proti Zvolenu sa možno neuskutoční. Nakoniec to neplatí.

„Hráči HC Slovan Bratislava sa rozhodli, že dnešný zápas aj napriek tragickým udalostiam odohrajú na počesť zosnulých hokejistov,“ informoval fanklub na facebooku.

„Čo všetko sme spolu ako fanklub a Ceco mladší zažili… Dušan, odpočívaj v pokoji, nikdy nezabudneme na to, čo rodina Pašekových znamená pre Slovan!“ odznelo v prvom príspevku fanklubu.

Dva tituly získal Pašek v Košiciach. Klub na jeho pamiatku pripravil kondolenčnú knihu pri štadióne.

"Mimoriadne smutný nádych bude mať dnešné Tipos extraligové stretnutie. Pred vchodom do Steel arény HC Košice pripravil kondolenčné knihy pre odkazy a vyjadrenia sústrasti fanúšikov.

Pamiatku Dušana Pašeka a Borisa Sádeckého, ako aj 5. výročie úmrtia Mareka Svatoša si pred zápasom uctíme minútou ticha. Posledné „standing ovation“ pre #22 Ceca dnes zazneje v Steel aréne v 22. minúte," informoval HC pred zápasom s Michalovcami.

Tri sezóny strávil v Skalici.

"Tím HK iClinic Skalica zasiahla správa o úmrtí dlhoročného hráča HK 36 Skalica Dušana Pašeka mladšieho. Klub vyjadruje úprimnú sústrasť celej rodine a všetkým pozostalým.

Naši hráči dnes vykorčuľujú na zápas s čiernou páskou na dresoch ako znak ľútosti s úmrtím Dušana Pašeka ml. i úmrtia Borisa Sádeckého," napísal klub.

Dušan Pašek Čítajte viac Syn legendy sa túžil odlíšiť. Nedalo sa

Ku kondolujúcim sa pridal aj Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) na svojom webe: „Slovenský zväz ľadového hokeja vyjadruje úprimnú sústrasť rodine a priateľom zosnulého Dušana Pašeka ml.“

„Stále tomu nemôžeme uveriť… V mene Tipos Extraligy vyjadrujeme celej rodine úprimnú sústrasť. Odpočívaj v pokoji Ceco,“ reagovala najvyššia súťaž na facebooku.

Medzinárodná hokejová federácia IIHF na sociálnej sieti uviedla: „Smutná správa zo slovenského klubu iClinic Bratislava Capitals. Hráč Boris Sádecký zomrel po kolapse na ľade, o dva dni neskôr si Dušan Pašek siahol na život. Odpočívajte v pokoji.“

chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Dušan Pašek ml. #Bratislava Capitals