Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Odišiel priskoro - ako otec. Dušan Pašek ml. spáchal samovraždu

Hokejový klub Bratislava Capitals dostal ďalší úder. Opäť nehokejový. No o to bolestivejší.

05.11.2021 11:00 , aktualizované: 13:48
SR Hokej iClinic Bratislava Capitals Príprava... Foto: ,
Dušan Pašek ml. (1985 - 2021).

Dušan Pašek ml. už nie je medzi nami. Bývalý hokejista a naposledy riaditeľ klubu, ktorý pôsobí v nadnárodnej IHL, si siahol na život.

Po tom, ako bol vo štvrtok večer nezastihnuteľný, našli v piatok ráno jeho mŕtve telo na bratislavskej Kolibe. Údajne sa obesil.

SR Bratislava šport hokej TEL 14. kolo Slovan Zvolen BAX Čítajte viac Reakcie na úmrtie Dušana Pašeka: Mal pred sebou celý život a veľké plány

"Je to obrovská strata pre slovenský šport a pre každého, kto Dušana poznal. Mal pred sebou celý život a veľké plány, ako pomôcť slovenskému hokeju.

Bol to môj najlepší priateľ a jeho smrť ma hlboko zasiahla. Chcem zároveň vyjadriť úprimnú sústrasť jeho najbližšej rodine. O ďalšom pokračovaní hokejového klubu Bratislava Capitals budeme informovať v najbližších dňoch," uviedol v kondolencii prezident iClinic Bratislava Capitals Ivo Ďurkovič.

Do zástupu smútiacich sa pridal aj HC Slovan Bratislava, v ktorom Pašek ml. hokejovo vyrástol. Klub dokonca zvažoval, že sa pokúsi preložiť piatkový večerný duel so Zvolenom. Napokon ho odohrá.

Kariéra Dušana Pašeka v obrazoch Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Dušan Pašek v drese Slovana koncom roka 2005.

Zároveň ho využil na uctenie si pamiatky oboch svojich bývalých hráčov. Okrem Pašeka ml. aj Borisa Sádeckého, ktorý zomrel v stredu.

Ako otec

Dušan Pašek ml. bol synom legendárneho útočníka Slovana Bratislava a československej reprezentácie Dušana Pašeka st.

Aj slávny „Ceco“ zomrel tragicky, keď ho 14. marca 1998 našli s prestrelenou hlavou v pracovni. Zanechal po sebe niekoľko rozlúčkových listov najbližším. Smrť vtedajšieho prezidenta Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) oficiálne uzavreli ako samovraždu.

Tragédia spred 23 rokov mimoriadne otriasla spoločnosťou. O jej príčinách sa dlho špekulovalo. Rovnako aj o spôsobe, akým k nej došlo. Na verejnosti sa dlho objavovali nepodložené teórie o možnej vražde.

Dušan Pašek Čítajte viac Usmievavý elegán Pašek odišiel predčasne

O udalosti vtedy informovali médiá aj za oceánom. Napokon, Pašek st. odohral v NHL 48 zápasov, v ktorých strelil štyri góly.

Otec a syn si boli svojim spôsobom veľmi podobní. Okrem lásky k hokeju ich spájali aj silné manažérske schopnosti. Obaja boli veľmi spoločenskí a budili dojem šťastných ľudí. Pašek st. sa dožil 37 rokov, jeho syn 36.

"O tom, že dosiahol viac ako ja, sa ani nemusíme baviť. Veď bol majster sveta a pôsobil aj v NHL.

Myslím si však, že som po ňom zdedil výbušnosť a vôľu v tom zmysle, že keď som už nevládal, tak stále som sa snažil robiť nejaké veci naviac, trénovať navyše, čiže v tomto smere som bol po ňom nezlomný," povedal pred pár rokmi pre portál TABLET.TV.

Dušan Pašek v drese Slovana koncom roka 2005. Foto: Pravda, Roman Benický
Dušan Pašek Dušan Pašek v drese Slovana koncom roka 2005.

Okrem podobného výzoru ich spájala aj prezývka, ktorú syn zdedil po otcovi: „Ceco“.

"Existujú dve verzie a priznám sa, že doteraz neviem, ktorá z nich je pravdivá. Jednou z nich je, že otcova mamina, moja babička Irmuška Pašeková bola veľmi starostlivá, a preto ho spoluhráči začali prezývať mamkin cecok.

Druhá verzia je taká, že boli dvaja kamaráti, ktorí sa volali Cecil a Vasiľ, čo sa implementovalo na môjho tatka s jeho spoluhráčom, pričom otec bol Cecil, teda Ceco," vysvetľoval Pašek ml.

Boris Sádecký Čítajte viac Sádecký mal v rukách kód 38. Jeho dva góly tu zostanú

Obaja boli mediálne veľmi populárni. Pašek ml. nikdy neodmietol pozvanie na rozhovor, naposledy v marci, po konci lanskej sezóny Bratislava Capials, o pár mesiacov zasa v štúdiu TV Pravda hodnotil zápasy slovenských hokejistov na svetovom šampionáte v Rige.

Ťažké dni

Bratislavskí Capitals prežívajú mimoriadne náročné obdobie. Cez víkend, počas zápasu v Dornbirne, skolaboval útočník Boris Sádecký. O päť dní – v stredu večer – klub informoval o jeho smrti.

Boris Sádecký Čítajte viac Šokujúca správa. Boris Sádecký prehral boj o život

"S hlbokým zármutkom v srdciach a ľútosťou oznamujeme úmrtie nášho hráča Borisa Sádeckého. Rodine a priateľom vyjadrujeme hlbokú úprimnú sústrasť.

Bližšie informácie v tejto chvíli po konzultácii s Borisovou rodinou nebudeme zverejňovať. Prosíme všetkých o rešpektovanie súkromia rodiny Sádeckých," reagoval klub na tragickú smrť ústami Pašeka.

Žiaľ, o dva dni odišiel z tohto sveta aj on.

Agentúrnu správu sme nahradili autorským článkom.

chyba
Viac na túto tému: #Dušan Pašek ml. Bratislava Capitals