Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šokujúca správa. Boris Sádecký prehral boj o život

Slovenský hokejista Boris Sádecký zomrel vo veku 24 rokov.

03.11.2021 16:45
Boris Sádecký Foto:
Boris Sádecký v drese BA Capitals.

V stredu o tom v oficiálnom vyhlásení informoval jeho klub iClinic Bratislava Capitals.

Sádecký skolaboval v piatkovom zápase nadnárodnej súťaže IHL na ľade rakúskeho Dornbirnu a bol vo vážnom stave.

SR Bratislava šport hokej IHL 25. kolo predohrávka BAX Čítajte viac Sádecký je údajne v umelom spánku. Capitals prvý zápas po hrôze nezvládli

"S hlbokým zármutkom v srdciach a ľútosťou oznamujeme úmrtie nášho hráča Borisa Sádeckého. Rodine a priateľom vyjadrujeme hlbokú úprimnú sústrasť.

Bližšie informácie v tejto chvíli po konzultácii s Borisovou rodinou nebudeme zverejňovať. Prosíme všetkých o rešpektovanie súkromia rodiny Sádeckých," uviedol riaditeľ klubu Dušan Pašek na fejsbukovej stránke iClinic Bratislava Capitals.

Sádecký ešte v utorok 26. októbra dosiahol hetrik v domácom dueli IHL s Klagenfurtom.

V piatok v závere prvej tretiny za stavu 1:0 pre Donrbirn skolaboval a okamžite mu museli poskytnúť zdravotnú pomoc. Vo vážnom stave ho transportovali do nemocnice.

Hokejovo vyrastal v HK Dukla Trenčín, hral aj za HC Slovan Bratislava v nadnárodnej KHL. Slovensko reprezentoval v juniorských kategóriách a na konto si pripísal aj jeden štart v A-tíme.

Samuel Buček Čítajte viac Dráma v Dornbirne! Útočník Sádecký skolaboval, je na JIS

Vedenie IHL po smutnej správe o úmrtí útočníka iClinic Bratislava Capitals vyjadrilo na oficiálnej stránke súťaže sústrasť jeho rodine, priateľom i spoluhráčom a plánovaný stredajší duel 18. kola medzi Viedňou Capitals a KAC Klagenfurt odložilo na zatiaľ neurčený neskorší dátum.

chyba
Viac na túto tému: #Boris Sádecký