Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Centimeter nižšie a už by ma nebolelo vôbec nič. Konrád opísal momenty hrôzy

Druhého septembra 2021 prežil najhorší deň v kariére. Branislav Konrád dostal korčuľou do krku, zakrvavený opustil štadión a putoval do nemocnice.

15.09.2021 15:59
SR Bratislava ZOH2022 Hokej Kvalifikácia D Skupina Foto: ,
Zákrok Branislava Konráda v zápase proti Bielorusom.
debata

„Keď som hovoril lekárom, že ma bolí rameno, tak mi povedali, že môžem byť rád, že je to "iba“ toto. Keby som dostal zásah o centimeter nižšie, už ma nemuselo bolieť vôbec nič. Človeka z toho mrazí," povedal Konrád pre klubový web HC Olomouc.

Jednotka tamojších kohútov si na moment presne pamätá. Na videu si ho nepozrel a ani sa nechystá.

„Nechcem to vidieť. Dobre si to pamätám. Bol som pri tyči a pozeral som sa do rohu. Z druhej strany do mňa narazil hráč. Prepadol cez jedného z mojich spoluhráčov a trafil ma. Vraj pätou, bola to nešťastná náhoda,“ pokračoval Konrád.

SR Bratislava ZOH2022 Hokej Kvalifikácia D Skupina Čítajte viac Hororová scéna. Konráda zasiahla do krku korčuľa, je po operácii

Tridsaťtriročná slovenská reprezentačná jednotka priznala, že sa mu ozval aj Petr Koukal. Teda hráč, ktorý ho poslal na maródku.

„Písal mi, keď som sa zobudil po narkóze. Ospravedlnil sa mi, toto sa stáva. Nebola to jeho vina,“ doplnil Konrád.

V prvom momente si Konrád neuvedomil, že mu korčuľa spravila ranu na krku. Myslel si, že mu praskol sval…

"Niekto z ľadu kričal, že je tam krv. Snažil som sa to zatlačiť a zrazu som pocítil, že mám v rane prsty. Spanikáril som, lebo prvé, čo vám napadne, je prerezaná tepna.

Spomenul som si na Richarda Zedníka, ktorého tiež trafila korčuľa do krku. Rýchlo odkorčuľoval na striedačku a tým si zachránil život.

Lekári mi hneď na krk dali uterák. Na hráčskej lavici nebolo miesto, tak som sa položil na zem, aby sme mali viac miesta," opísal Konrád.

SR ZOH2022 Hokej kvalifikácia Rakúsko Slovensko BAX Čítajte viac Ramsay povie: Toto sprav takto a je po debate. Páči sa mi to

Dátum jeho návratu na ľad je otázny, rodák z Nitry má momentálne lepšie i horšie dni.

"Mám bolesti, najmä v noci, nakoľko musím nosiť nákrčník. Moc sa teda nevyspím. Mám prerezané nejaké svaly v krku. Najdôležitejší – zdvíhač hlavy – mi v nemocnici zašili.

Ďalej mám naštiepený stavec a zasiahnuté nervy, čiže sčasti necítim rameno. Na pohyb to však nemá vplyv," uzavrel Konrád.

Branislav Konrád bol hosťom relácie TV Pravda – Fair Play krátko pred spomínaným incidentom

Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Branislav Konrád