Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hororová scéna. Konráda zasiahla do krku korčuľa, je po operácii

Po splnenom cieli prišli desivé chvíle. Minulý týždeň potiahol tromi skvelými výkonmi slovenských hokejistov na zimnú olympiádu do Pekingu. V dobrej nálade sa vybral plniť si klubové povinnosti v Olomouci.

02.09.2021 20:36 , aktualizované: 03.09.2021 10:46
SR Bratislava ZOH2022 Hokej Kvalifikácia D Skupina Foto: ,
Zákrok Branislava Konráda v zápase proti Bielorusom.
debata (2)

„Teším sa na chlapcov,“ vravel Branislav Konrád v závere rozhovoru pre Pravdu ešte v pondelok večer.

O tri dni zažil jeden z najhorších dní v živote. V prípravnom dueli s Hradcom Králové ho v čase 52:14 zasiahla do krku korčuľa útočníka súpera Petra Koukala. Konrád ešte v noci absolvoval operáciu a je mimo ohrozenia života.

Slovenský brankár po nešťastnom súboji okamžite odkorčuľoval na striedačku, kde však spadol na ľad. Viac ako dvadsať minút ho ošetrovali záchranári. Na štadióne nebola prítomná sanitka, pravidlá to v prípade prípravných duelov nevyžadujú.

VIDEO: Branislav Konrád bol pred hororom hosťom relácie Fair Play

Video

„Čudujem sa, že tu nie je sanitka. Môžeme byť radi, že to dopadlo takto. Príliš som sa na to nepozeral, len som zbadal, že má ranu pod krkom, niekde v okolí kľúčnej kosti. Dúfam, že Braňo bude v poriadku,“ cituje útočníka Hradca Aleša Jergla portál hokej.cz.

Kým sanitka dorazila, kapitáni oboch tímov sa s rozhodcami dohodli na predčasnom ukončení zápasu. Keď Konrád opúšťal halu na nosidlách, zdvihol palec, čo potešilo mĺkvy olomoucký štadión.

„Trafili ho korčuľou do oblasti krku. Našťastie však nebola zasiahnutá žiadna tepna ani žila. Konrád je mimo ohrozenia života. V noci absolvoval úspešnú operáciu a jeho stav je stabilizovaný,“ uviedol olomoucký klub na sociálnych sieťach.

SR ZOH2022 Hokej kvalifikácia Rakúsko Slovensko BAX Čítajte viac Ramsay povie: Toto sprav takto a je po debate. Páči sa mi to

Tridsaťtriročný brankár nie je prvým slovenským hokejistom s podobným zranením.

Desiateho februára 2008 zasiahla útočníka Floridy Richarda Zedníka do krku korčuľa spoluhráča Oliho Jokinena a preťala mu krčnú tepnu.

Slovenský útočník duchaprítomne zamieril na striedačku a podľa odborníkov mu práve bezprostredná reakcia zachránila život.

Devätnásť rokov predtým si rovnakým zranením prešiel Clint Malarchuk. Tepnu brankára Buffala Sabres trafila korčuľa Steva Tuttla zo St. Louis.

Malarchukovi musel na striedačku pomôcť spoluhráč Jim Pizzutelli. Zakrvavené bránkovisko vtedy spôsobilo dvom prítomným divákom infarkt. Malarchuk sa po zotavení vrátil na ľad.

Prípravné zápasy slovenských klubov:

HK Dukla Ingema Michalovce – HC 05 Banská Bystrica 1:4 (0:1, 1:2, 0:1)
Góly: 32. Mráz – 26. a 26. Výhonský, 4. Gabor, 50. Berger

HC Zubr Přerov – HK 32 Liptovský Mikuláš 4:5 (1:1, 0:1, 3:3)
Góly: 1. Süss, 48. Dvořák, 59. Kubeš, 60. Herman – 16. a 24. Obdržálek, 43. Jurík, 56. Salija, 60. Šepelev

VHK Vsetín – HK Dukla Trenčín 3:0 (2:0, 1:0, 0:0)
Góly: 15. Jonák, 20. Štach, 24. Zeman

HC 21 Prešov – STS Sanok 5:2 (1:1, 2:1, 2:0)

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Branislav Konrád #HC Olomouc