Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Vracia sa zlatá generácia? Expert predpovedá veľké slovenské ťaženie

Steven Ellis je hokejový expert, redaktor renomovaného portálu The Hockey News.

12.08.2021 08:36
Šimon Nemec, Juraj Slafkovský, Samuel Kňažko Foto: ,
Trojica hokejistov z výberu do 20 rokov. Zľava Šimon Nemec, Juraj Slafkovský a Samuel Kňažko počas reprezentačného tréningu v Piešťanoch.
debata (2)

Počas uplynulých dní poctivo sledoval dianie na prestížnom mládežníckom turnaji Hlinka-Gretzky Cup. Vo svojom hodnotení vyzdvihol desať hráčov, z nich až štyria boli Slováci.

Čo o nich napísal?

Šimon Nemec

V tejto chvíli je takmer isté, že tento obranca bude v najbližšom drafte v prvej päťke. Na hLinka-Gretzky Cupe navyše potvrdil, prečo. Napriek nabitému programu nemal jediný slabší deň. Spomedzi obrancov bol druhým najlepším strelcom, zaznamenal šesť kanadských bodov, často bol lídrom počas presiloviek a svojimi prihrávkami výborne nachádzal útočníkov.

Chladný, pokojný a vyrovnaný… Nemec bol po celý čas konzistentný a bol veľkým dôvodom, prečo Slovensko získalo historické striebro.

Juraj Slafkovský

Najviac pozornosti pútal Dvorský. Zaslúžil si to kvôli svojim ohromujúcim číslam. No aj Slafkovský bol solídny. Mal síce tendenciu prepadávať v obrane, ale stále hovoríme o najväčšom prospekte.

Slafkovský sa delil o druhé miesto v kanadskom bodovaní medzi útočníkmi, ktorí budú môcť zasiahnuť do najbližšieho draftu. Zaznamenal tri góly a deväť bodov. Je veľmi vysoký, na MS do 20 rokov v Alberte predviedol obdivuhodný výkon. Aj v tomto roku bude jednou z top štvrťfinálových nádejí Slovenska.

Rastislav Eliáš

Okrem náročného finálového zápasu proti tímu, od ktorého sa aj tak očakávalo zlato, Eliáš v bránke Slovenska žiaril. V semifinále proti Fínsku si takmer udržal čisté konto. Skvele zahral aj proti Švédsku a USA a stal sa jediným brankárom na turnaji, ktorý zasiahol do každého zápasu.

V nasledujúcej sezóne bude hrať za Gren Bay Gamlers v USHL a v drafte 2022 patrí medzi tých lepších brankárov. Na súdy je však ešte priskoro. S dobrou výškou sa ukazuje ako solídny brankár a prechod do USA by mu mohol pomôcť v napredovaní.

Filip Mešár

Mešár v slovenskom drese vždy predvádzal dobré výkony a inak tomu nebolo ani tentoraz. Dal dva góly a na šesť ďalších prihral. Mešár je ďalším zo skupiny slovenských talentov, meno si spravil ako tvorca hry v spolupráci so Slafkovským. Pred súperovým brankárom zvyčajne napáchali škôd. Mešár už ako 16-ročný nastúpil proti mužom v najvyššej slovenskej lige a zúčastnil sa aj na svetovom šampionáte juniorov. Jeho pozícia v rámci dvadsiatky bude tento rok ešte výraznejšia.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Šimon Nemec #Juraj Slafkovský #Filip Mešár