Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vracia sa zlatá generácia? Expert predpovedá veľké slovenské ťaženie

Steven Ellis je hokejový expert, redaktor renomovaného portálu The Hockey News.

12.08.2021 08:36
Šimon Nemec, Juraj Slafkovský, Samuel Kňažko Foto: ,
Trojica hokejistov z výberu do 20 rokov. Zľava Šimon Nemec, Juraj Slafkovský a Samuel Kňažko počas reprezentačného tréningu v Piešťanoch.
debata (2)

Počas uplynulých dní poctivo sledoval dianie na prestížnom mládežníckom turnaji Hlinka-Gretzky Cup. Vo svojom hodnotení vyzdvihol desať hráčov, z nich až štyria boli Slováci.

Čo o nich napísal?

Šimon Nemec

V tejto chvíli je takmer isté, že tento obranca bude v najbližšom drafte v prvej päťke. Na hLinka-Gretzky Cupe navyše potvrdil, prečo. Napriek nabitému programu nemal jediný slabší deň. Spomedzi obrancov bol druhým najlepším strelcom, zaznamenal šesť kanadských bodov, často bol lídrom počas presiloviek a svojimi prihrávkami výborne nachádzal útočníkov.

Chladný, pokojný a vyrovnaný… Nemec bol po celý čas konzistentný a bol veľkým dôvodom, prečo Slovensko získalo historické striebro.

Juraj Slafkovský

Najviac pozornosti pútal Dvorský. Zaslúžil si to kvôli svojim ohromujúcim číslam. No aj Slafkovský bol solídny. Mal síce tendenciu prepadávať v obrane, ale stále hovoríme o najväčšom prospekte.

Slafkovský sa delil o druhé miesto v kanadskom bodovaní medzi útočníkmi, ktorí budú môcť zasiahnuť do najbližšieho draftu. Zaznamenal tri góly a deväť bodov. Je veľmi vysoký, na MS do 20 rokov v Alberte predviedol obdivuhodný výkon. Aj v tomto roku bude jednou z top štvrťfinálových nádejí Slovenska.

Rastislav Eliáš

Okrem náročného finálového zápasu proti tímu, od ktorého sa aj tak očakávalo zlato, Eliáš v bránke Slovenska žiaril. V semifinále proti Fínsku si takmer udržal čisté konto. Skvele zahral aj proti Švédsku a USA a stal sa jediným brankárom na turnaji, ktorý zasiahol do každého zápasu.

V nasledujúcej sezóne bude hrať za Gren Bay Gamlers v USHL a v drafte 2022 patrí medzi tých lepších brankárov. Na súdy je však ešte priskoro. S dobrou výškou sa ukazuje ako solídny brankár a prechod do USA by mu mohol pomôcť v napredovaní.

Filip Mešár

Mešár v slovenskom drese vždy predvádzal dobré výkony a inak tomu nebolo ani tentoraz. Dal dva góly a na šesť ďalších prihral. Mešár je ďalším zo skupiny slovenských talentov, meno si spravil ako tvorca hry v spolupráci so Slafkovským. Pred súperovým brankárom zvyčajne napáchali škôd. Mešár už ako 16-ročný nastúpil proti mužom v najvyššej slovenskej lige a zúčastnil sa aj na svetovom šampionáte juniorov. Jeho pozícia v rámci dvadsiatky bude tento rok ešte výraznejšia.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Šimon Nemec #Juraj Slafkovský #Filip Mešár