Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Detaily o smrti lotyšského brankára vyplávali na povrch. Obrovská smola

Matiss Kivlenieks bol 24-ročný lotyšský hokejový brankár.

06.07.2021 13:02
Blue Jackets Goalie Dies Hockey Foto: ,
Fanúšikovia vytvorili pred arénou v Columbuse pietne miesto.
debata (6)

Hráč na pomedzí NHL a AHL. V najlepšej hokejovej lige na svete odchytal doposiaľ osem duelov, v tejto sezóne dva. Všetky za Columbus Blue Jackets.

Gólman, ktorý v nedeľu tragicky zahynul, bol údajne skvelý parťák. Nikdy vraj nepokazil zábavu, bol za každú srandu. A zrejme to sa mu aj stalo osudným.

Rodák z Rigy bol v nedeľu na návšteve v štáte Michigan u svojho trénera Mannyho Legaceho, ktorý vydával dcéru Sabrinu. Párty, ktorá nasledovala po obrade, sa niesla v štýle „Hawai“. A k tomu patrí aj horúca vírivka.

Miestne úrady informovali, že k tragickej udalosti došlo v neskorých hodinách, Kivlenieks sedel vo vírivke s partiou a plánovali sledovať pompézny ohňostroj. Situácia sa však vymkla kontrole a rakety začali lietať kade-tade.

Matiss Kivlenieks Čítajte viac Hral aj na tohtoročných MS. Tragicky zahynul brankár Columbusu

Lotyšský brankár vybehol z vírivky a spolu s kamarátmi sa chceli schovať. Prvotná informácia vravela o tom, že spadol na zem a nešťastne si udrel hlavu. Pravda však je iná. Jeden z delobuchov zasiahol Kivlenieksa do hrudníka, o čom podľa lekára svedčí aj stopa na jeho tele.

Teóriu o páde na hlavu, o ktorej vraveli ďalší účastníci oslavy, spochybnila už aj polícia. Podľa nej súdny lekár nenašiel žiadne známky poranenia hlavy. Lekárska správa však už potvrdila, že mladý Lotyš mal rozsiahle vnútorné poranenia.

„Preto pracujeme s teóriou, že šlo o silný výbuch ohňostroja,“ potvrdil policajný hovorca Meier.

Celú NHL zasiahol obrovský smútok. Hráči zdieľajú na sociálnych sieťach sústrastné statusy. „Sme šokovaní a zarmútení stratou Matissa Kivlenieksa a v tejto zdrvujúcej dobe vyjadrujeme najhlbšie sympatie jeho matke Astrid, rodine a priateľom,“ uviedol prezident Columbusu John Davidson.

„Kivi bol vynikajúci mladík, ktorý vítal každý deň a každého s úsmevom. Na jeho štyri roky v našom klube nikdy nezabudneme,“ do­dal.

„Život je tak drahocenný a môže byť tak krehký. Objímte svojich blízkych ešte dnes. RIP Matiss, budeš mi veľmi chýbať,“ napísal na twitteri generálny manažér klubu Jarmo Kekäläinen.

Kivlenieks sa pred mesiacom podieľal na senzačnom víťazstve lotyšských hokejistov v Rige nad Kanadou, ktorú v úvodnom zápase zdolali 2:0. Na šampionáte nastúpil ešte v ďalších troch stretnutiach, v ktorých domáci tím neuspel.

Rodák z Rigy odišiel do zámoria už v mládežníckom veku a hoci neprešiel draftom, v roku 2017 s ním podpísal zmluvu Columbus. Vlani v januári debutoval Kivlenieks v NHL v dueli s New Yorkom Rangers a vychytal víťazstvo 2:1. Za farmársky tím Cleveland Monsters nastúpil v 85 zápasoch AHL.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Matiss Kivlenieks