Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Mal rád ľudí aj alkohol. Mladého hokejistu pochovala závislosť

Nedávna smrť bývalého českého hokejového reprezentanta Marka Trončinského († 32) zarmútila okrem jeho rodiny aj veľa kamarátov v Ústí nad Labem, kde žil.

26.05.2021 12:00
Marek Trončinský Foto: ,
Marek Trončinský.
debata (5)

A že ich mal vďaka svojej veselej povahe veľa, o tom niet žiadnych pochýb, zmieňuje sa český bulvár o niekdajšom hráčovi Slovana Bratislava.

Trončinský zomrel náhle v sobotu, o príčinách smrti sa v Česku špekuluje. „Marek bol zabávač, žiadny nafúkaný elitný hokejista, mal rád spoločnosť a alkohol. Bol tu známy a fanúšikovia sa s ním radi napili. A on s nimi tiež,“ potvrdil pre Blesk jeden z jeho priateľov.

Ani on však vraj nemal žiadne detailnejšie správy o tragickom skone, čo stálo za šokujúcou smrťou mladého trénovaného chlapa so šestnástimi štartmi v českej reprezentácii.

Trončinský mal 32, najlepšie hokejové roky evidentne za sebou, no stále plánoval pokračovať v kariére. Pred pár dňami sa dohodol so s britskými Steelers, že za nich odohrá v anglickom Sheffielde budúcu sezónu. Jednu v ich drese už strávil predtým.

Marek Trončinský Čítajte viac Hral aj v Slovane. Zomrel hokejista Marek Trončinský, mal len 32 rokov

Hovorí sa o tom, že sa mal predávkovať extázou. Podľa Blesku ďalšie zdroje z jeho okolia tvrdia, že v drogách nelietal, ale dosť pil. „Bol chorý, závislý na práškoch,“ potvrdil bulváru ďalší zdroj.

Zároveň bolo jeho problémom gamblerstvo. Hral s obľubou automaty, do ktorých nahádzal dosť peňazí. S tým sa vraj spájali aj dlhy.

Podľa Blesku je však jeho smrť nešťastnou nehodou, nešlo o násilný čin ani o samovraždu.

Najväčší zármutok prežívajú jeho rodičia, ktorí sa v minulosti rozviedli – bol ich jediným synom. A tiež partnerka, ktorá sa stará o šesťročnú dcérku Adrianu. Pred dvomi týždňami bol na oslave jej narodenín.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Marek Trončinský