Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mal rád ľudí aj alkohol. Mladého hokejistu pochovala závislosť

Nedávna smrť bývalého českého hokejového reprezentanta Marka Trončinského († 32) zarmútila okrem jeho rodiny aj veľa kamarátov v Ústí nad Labem, kde žil.

26.05.2021 12:00
Marek Trončinský Foto: ,
Marek Trončinský.
debata (5)

A že ich mal vďaka svojej veselej povahe veľa, o tom niet žiadnych pochýb, zmieňuje sa český bulvár o niekdajšom hráčovi Slovana Bratislava.

Trončinský zomrel náhle v sobotu, o príčinách smrti sa v Česku špekuluje. „Marek bol zabávač, žiadny nafúkaný elitný hokejista, mal rád spoločnosť a alkohol. Bol tu známy a fanúšikovia sa s ním radi napili. A on s nimi tiež,“ potvrdil pre Blesk jeden z jeho priateľov.

Ani on však vraj nemal žiadne detailnejšie správy o tragickom skone, čo stálo za šokujúcou smrťou mladého trénovaného chlapa so šestnástimi štartmi v českej reprezentácii.

Trončinský mal 32, najlepšie hokejové roky evidentne za sebou, no stále plánoval pokračovať v kariére. Pred pár dňami sa dohodol so s britskými Steelers, že za nich odohrá v anglickom Sheffielde budúcu sezónu. Jednu v ich drese už strávil predtým.

Marek Trončinský Čítajte viac Hral aj v Slovane. Zomrel hokejista Marek Trončinský, mal len 32 rokov

Hovorí sa o tom, že sa mal predávkovať extázou. Podľa Blesku ďalšie zdroje z jeho okolia tvrdia, že v drogách nelietal, ale dosť pil. „Bol chorý, závislý na práškoch,“ potvrdil bulváru ďalší zdroj.

Zároveň bolo jeho problémom gamblerstvo. Hral s obľubou automaty, do ktorých nahádzal dosť peňazí. S tým sa vraj spájali aj dlhy.

Podľa Blesku je však jeho smrť nešťastnou nehodou, nešlo o násilný čin ani o samovraždu.

Najväčší zármutok prežívajú jeho rodičia, ktorí sa v minulosti rozviedli – bol ich jediným synom. A tiež partnerka, ktorá sa stará o šesťročnú dcérku Adrianu. Pred dvomi týždňami bol na oslave jej narodenín.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Marek Trončinský