Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chýba mi mama, vraví uplakaný syn. Kapitán Třinca opisuje hrozné chvíle

Hovorí sa, že v play off idú hokejisti cez bolesť. Prevažne sa hovorí o tej fyzickej. Lenže kým modrinu od puku alebo posunuté rameno zahojí dni či týždne. Stratu milovanej osoby roky. A možno ani to nie..

14.05.2021 09:47
debata

Třinec je to najlepšie, čo český klubový hokej momentálne ponúka. Platí to dlhodobo, dôkazom sú tri finálové účasti (dva tituly) z ostatných štyroch ročníkov.

Naposledy Oceláři zdvíhali trofej pre víťaza ligy koncom apríla. Bol pri tom aj Petr Vrána. Kapitán tímu by nemal chýbať pri vyvrcholení sezóny, ak mu v tom nebráni zdravie.

Lenže Vrána v marci tohto roka prežil najhorší deň v živote. Jeho manželke Lindsey sa pri záchrane psa prelomil ľad na priehrade Slezská Harta a utopila sa.

"Človek príde domov a uvedomí si, čo všetko sme chceli spraviť. Máte sny, plány, všetko vo dvojici. A zrazu ste sám. Nezmením to, musím sa s tým naučiť žiť.

Väčšinou nemám problém o tom hovoriť, ale niekedy ma to zomelie. Keď sa náš syn blázni v akvaparku, urobí hrad z piesku alebo niečo iné, tak to na mňa príde," smúti Vrána v rozhovore pre MF Dnes.

Tridsaťšesťročný útočník oslavoval s Třincom titul aj pred dvomi rokmi. Je tradíciou, že oslavy sú dlhé a bujaré, hráčov pri nich sprevádzajú aj najbližší. Pre Vránu boli tohtoročné chvíle radosti sprevádzané veľkým smútkom.

„Rok bol divoký, teším sa z chlapcov. Počas víťazného večera to však na mňa niekoľkokrát doľahlo. Myšlienkami som zablúdil k tomu, ako som v kabíne sedel so ženou,“ pokračuje Vrána.

Ťažko celú situáciu znáša jeho syn, ktorému počas osláv nasadil majstrovskú šiltovku a na krk zavesil zlatú medailu.

"Na svoj vek je vyspelý a šikovný. Raz za čas mu trochu slzia oči, niekedy mi aj sám povie, že mu chýba mama.

Skôr to však z neho musím ťahať. Chápem, že sa so mnou o tom nechce úplne rozprávať," dopĺňa Vrána.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Oceláři Třinec #Petr Vrána