Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Extraligové prípravy. V Prešove pribudnú sedadlá za vyše 370-tisíc eur

Na prešovskom zimnom štadióne už čoskoro pribudnú nové sedadlá v hľadisku. Mesto Prešov podpísalo zmluvu na ich dodanie a montáž na zrekonštruovaný štadión.

10.05.2021 15:50
Zimný štadión v Prešove Foto: ,
Zrekonštruovaný Zimný štadión v Prešove.
debata

Celková cena sedadiel, vrátane ich montáže, je viac ako 370-tisíc eur s DPH. Dodávateľom je spoločnosť Pesmenpol spol. s r.o., Prešov, ktorá sa stala víťazom verejnej súťaže.

Ako informoval hovorca mesta Prešov Vladimír Tomek, ide o dôležitú súčasť vybavenia hokejovej haly, ktorá je potrebná pre úspešný začiatok extraligovej sezóny v Prešove.

„V roku 2018 sme spustili najväčšiu rekonštrukciu zimného štadióna od jeho vzniku s cieľom vytvoriť v Prešove modernú a bezpečnú halu, ktorá bude základom pre rozvoj prešovského hokeja.

Pripravovaný návrat extraligy do nášho mesta po viac ako 20 rokoch by však nemal zmysel bez divákov, a preto chceme s inštaláciou nových sedadiel začať čo najskôr,“ uviedla primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová.

‼️Začiatkom jesene pribudnú na zimný štadión nové sedačky‼️ Celkovo pôjde približne o 3700 nových sedadiel. Všetky budú...

Uverejnil používateľ HC Prešov Sobota 8. mája 2021

Celkovo pôjde približne o 3 700 nových sedadiel, ktoré by mali byť kompletne namontované už začiatkom jesene, teda do očakávaného štartu najvyššej hokejovej súťaže.

Mesto Prešov získalo na nákup sedačiek dotáciu z Prešovského samosprávneho kraja v rámci Výzvy pre región vo výške 175-tisíc eur.

Zvyšné prostriedky zaplatí radnica z vlastných zdrojov. Pôvodne predpokladaná cena zákazky bola 447-tisíc eur.

„Vďaka verejnému obstarávaniu sa tak podarilo ušetriť z mestského rozpočtu takmer 80-tisíc eur,“ uviedol Tomek.

Nové sedadlá musia spĺňať všetky certifikované bezpečnostné kritériá. Všetky budú v tmavočervenom odtieni a budú rozdelené do troch kategórií.

Snáď nášmu prešovskému hokeju konečne svitá na lepšie časy.

Uverejnil používateľ HC Prešov Štvrtok 1. apríla 2021

Najviac, približne 3 550, bude základných sklopných sedadiel bez lakťovej opierky. Približne 135 kusov sedačiek bude nadštandardných aj so spoločnou opierkou a zhruba 17 bude VIP sedadiel, ktoré budú mať okrem samostatnej bočnej lakťovej opierky aj opierku hlavy a držiak na pohár.

„Spoločným prvkom všetkých sedadiel bude akustická úprava zo spodnej strany sedadla. Dodávateľ sedadlá dodá a namontuje do hľadiska vrátane všetkých potrebných prác,“ dodal hovorca.

Mesto Prešov ukončilo prvú etapu rozsiahlej rekonštrukcie zimného štadióna za viac ako 4,87 milióna eur v závere minulého roka.

Okrem investície do nákupu sedadiel schválili mestskí poslanci na svojom januárovom zasadnutí aj ďalších 350-tisíc eur na zabezpečenie podmienok pre možnosť návratu extraligovej hokejovej súťaže do Prešova, o ktorej sa aktuálne rokuje.

debata chyba
Viac na túto tému: #Prešov #HC Prešov